Sport

Knallhard kamp om å nå finalen

Hvem spiller om å vinne VM i fotball? I kveld (tirsdag) kriger de to første lagene om å nå finalen.

Tirsdag og onsdag er en viktig dag for fire fotballag. Frankrike spiller først mot Belgia. Kroatia spiller så semifinale mot England. Hvilke to lag kjemper seg til i finalen i verdens-mesteskapet (VM) i fotball?

Mange eksperter mente mye om resultatet før VM. Erik Thorstvedt var blant dem. Han trodde Spania skulle vinne VM. Slik ble det ikke.
– Det har vært et overraskende fotball-VM. Det er ikke slik som det pleier at de mest erfarne lagene går videre, sier Thorstvedt til Klar Tale.

Tirsdag klokka 20 spiller Belgia mot Frankrike. Kroatia møter England onsdag klokka 20.
– Bare to av disse lagene har vunnet VM før. Dermed har de andre lagene en unik sjanse til å vinne VM, selv om de ikke har spilt så bra underveis, sier han.

Thorstvedt mener at VM på et vis har vært delt i to sider. Halvparten av lagene har vært i grupper med svært gode lag. Dermed har de også hatt en vanskeligere vei mot finalen.
– Russland, Sverige og Kroatia har egentlig kommet litt til det. Spesielt også siden Spania ikke kom videre. Men på den andre siden forsvant Brasil ut i kvartfinalen. Det var regnet som VMs beste lag, sier Thorstvedt.
– Den største overraskelsen ellers var vel at Tyskland ble slått ut tidlig, sier han.


Thorstvedt synes at VM har vært veldig bra så langt.
– Det har vært få dårlige kamper. Så har vi fått VAR, videodømming. Det har gjort kampene interessante. I tillegg har det faktisk vært få utvisninger. Ellers har mange mål kommet på døball, sier han.
VM-spillet har også vært preget av at spillere later som om de er skadd og har vondt. Slik har de vunnet tid på banen.
– Brasils spiller Neymar har vært ekstrem der. Jeg forstår ikke at de ønsker å se så pysete ut.

Thorstvedt tror favoritten England kommer til finalen.
– England virker solide. De har ikke spilt så veldig bra i turneringen. Men de har et godt samhold og gode enkeltspillere. Jeg tror England vil stå i finalen for første gang siden 1966, sier fotball-eksperten.

Belgia og Frankrike er han mer usikker på.
– Den som vinner den kampen, er favoritt i finalen. Det er de lagene i turneringen som har vist seg sterkest. Men det er små forskjeller som kan skille. Belgia vant jo over Brasil. De har fått mye igjen for innsatsen, sier han.

Nå gleder Thorstvedt seg til finale og VM-fest.
– Jeg gleder meg gledesscenen når et lag blir verdensmester. Da løper spillerne rundt helt gale. Men det blir en overraskelse hvem som vinner uansett. Kanskje er Frankrike det landet som har tenkt mest på å vinne av de fire lagene. Det kan bety noe, sier han.

Fotball-eksperten sier samtidig at Belgia har gode spillere.
– Men de har ikke vunnet VM før. De må bli overbevist om at de kan gjøre det. Da kan drømmen bli virkelig, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå