Sport

Kommer ikke til EM

I helgen ble Norges håp knust. Det blir ikke noe europa-mesterskap (EM) i fotball.

Norge kjempet om en billett til europa-mesterskapet (EM) i fotball. Men for at Norge skulle ha en sjanse, avhang det av andre kamper i helgen. Danmark måtte ikke vinne mot Kypros fredag. Portugal måtte ikke vinne mot Island. Men slik gikk det ikke. Danmark vant sin kamp 4-1. Portugal seiret med 5-3. Nå er plassen tapt for Norge. Den eneste sjansen Norge har, er at danskene vinner over Portugal tirsdag. Så må Norge vinne over Kypros med åtte mål eller mer samme dag. Det skjer nok ikke, sier de norske spillerne selv.

Dermed blir det Portugal og Danmark som trolig går videre til EM. I tirsdagens kamp mot Kypros spiller John Carew som spiss sammen med Erik Huseklepp. Spiss Mohammed «Moa» Abdellaoue er skadd.

LES MER HER: Se sparkene ut av TV-skjermen
LES MER HER: Overrasket med ung spiller

Sist Norge klarte å få en plass i EM, var i 2000. Danmark går oftere videre enn Norge. Kjetil Wæhler er kaptein for det norske landslaget i kampen mot Kypros. Han mener det har litt å si med hvilke motstandere Norge møter.

– Det var ingen enkel gruppe vi kom i, med Danmark og Portugal. Dessverre sviktet vi når det gjaldt mest, mener Wæhler, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Han tenker på to dårlige landskamper mot Danmark. Der fikk Norge bare ett poeng. Da Norge spilte mot Portugal borte, hadde Norge store muligheter. Men nordmennene brukte ikke sjansene de fikk. De andre to lagene i gruppa, var Island og Kypros.

LES MER HER: Fortjent tap for Norge

Norge skal spille om en plass i verdens-mesterskapet (VM) i 2014. Der mener flere at Norge møter en lettere gruppe. Det kan gi større sjanser for å komme videre.

Siste utgave

På forsiden nå