Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kona rundlurte Sundby

Gikk du glipp av resultatene fra årets Tour de Ski? Her er de!

Ingen kunne slå norske Martin Johnsrud Sundby i årets Tour de Ski. Han avsluttet med seier i den såkalte Monsterbakken i Italia. Da han kom over målstreken, hørte han en kjent stemme rope på ham.

Tour de Ski-vinneren trodde han var sliten, og ikke hørte riktig. Han ante ikke at familien var kommet for å se ham vinne rennet.

Kona Marieke Heggeland bestemte seg først fredag for å reise, fortalte hun til kanalen NRK. Sundbys far og søster var også på plass.

– Jeg hadde ikke peiling. Jeg stupte ned i snøen. Jeg var helt ferdig, sa Sundby. Men så så han kona.

– Hun har rundlurt meg rett og slett. Hun skulle på byturgreier med noen venninner i dag, så de har lurt meg. Men det var veldig hyggelig da, sa langrennsløperen.

Nordmannen Finn Hågen Krogh vant andreplass i Tour de Ski, over tre minutter bak Sundby. Petter Northug fikk fjerdeplass. Han ble slått av Sergey Ustiugov fra Russland.

Therese Johaug raste forbi konkurrenten Ingvild Flugstad Østberg i den siste etappen. Johaug vant sin andre Tour de Ski, over to minutter foran Østberg. Heidi Weng kapret tredjeplassen.

I touren i Canada i mars regner Johaug seg selv som en outsider, ifølge nyhetsbyrået NTB.

– Jeg tror Ingvild Flugstad Østberg blir dronningen av touren i Canada. Du har tre sprinter der. De har heller ikke den siste bakken som her. Der må jeg virkelig kjempe for å komme på pallen, sa Johaug etter seieren.