Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kongen skeptisk til private lag

Kong Harald mener at det er et problem at idrettsutøvere går ut av landslaget og trener på private lag.

Kong Harald er veldig interessert i idrett. Han er skeptisk til at flere norske utøvere vil på private lag istedenfor å være på landslaget. Det kan de tjene mer penger på.

Kongen er intervjuet av Thomas Numme og Harald Rønneberg til et TV 2-program. De to er kjent fra programmet Senkveld. VG skriver deler av det kongen sier. Han blir spurt om hva han tenker om at utøvere står utenfor landslag og har egne sponsorer.

– Nei, det er et problem, det er helt klart. Det begynte faktisk med skøyteløperne. Det gikk ikke så bra. Jeg vet at en del av hollenderne, de er jo gode, men de har også et problem med folk som er utenfor landslaget sitt. De forbereder seg på egen hånd, eller i hvert fall utenfor landslaget. Og det er klart at det er et problem. Alle særforbund sliter med dårlig økonomi. Hvis du da begynner å spre dette på enkeltpersoner istedenfor på særforbund, så blir det fort et problem, sier kong Harald.

Det har særlig vært snakket om slike private lag innen ski og skøyter. Et privat lag lokket blant annet skiløper Petter Northug. Han skal ha blitt tilbudt 25 millioner kroner, ifølge NRK. Men han valgte til slutt landslaget.

Kongeparet skal til De olympiske leker (OL) i Sotsji i Russland. De blir der noen dager, skriver nyhetsbyrået NTB.

OL starter fredag 7. februar. Norge sender 118 utøvere.