Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Korona kan føre til trøbbel for NM i friidrett i Bergen

I år skal NM i friidrett skje i Bergen. Men der er det ekstra strenge korona-tiltak. Det kan føre til problemer.

Korona smitter fort i Bergen nå. Derfor har kommunen laget nye regler og tiltak for å få stoppet smitten. De skal vare i ti dager. Et av tiltakene er en grense på antall deltakere på offentlige arrangementer. De kan bare ha 50 deltakere nå. Den var på 200.

Den siste dagen med tiltak er også den første dagen av årets norges-mesterskap (NM) i friidrett. Planen er at det skal skje på Fana stadion i Bergen. Det er planlagt med en grense på 200 deltakere. Nå har arrangøren krisemøter sammen med kommunen.

– Vi har sendt inn informasjon om arrangementet. Vi har håper at vi kan få starte opp som planlagt fredag, sier Anita Bolstad Raa til avisa Bergens Tidende. Hun er leder i NM-komiteen.

Komiteen satt i møter etter at byrådet i Bergen sa hvilke tiltak de kom med. Komiteen har snakket om andre mulige løsninger for NM.

– Vi må se på andre alternativer hvis kommunen svarer nei, sier Raa. Nå vil de vente på svar fra kommunen før de bestemmer noe mer, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

(Saken fortsetter under bildet)

Bildet er av hekkeløperen Isabelle Pedersen. Bildet er fra EM i 2018.

Årets NM i friidrett skulle egentlig skje i juni. Men korona har ført til at mesterskapet i Bergen ble utsatt til september. En av deltakerne syntes det var leit da NM ble utsatt fra juni. Det er hekkeløperen Isabelle Pedersen. Hun begynte å løpe på banen i Fana. 

– Jeg vet at det er det riktige å gjøre. Men jeg ville løyet dersom jeg sa at det ikke knuser hjertet mitt. NM i år skal skje i hjembyen min Bergen. Det skal skje på banen der alt startet for 15 år siden, skrev hun på kontoen sin på Instagram da.

Onsdag ettermiddag ble det bestemt at Bergen friidretts-festival ble avlyst. Den skulle ha skjedd på Fana stadion i Bergen 10.-13. september.

BILDER

Bildet er av hekkeløperen Isabelle Pedersen. Bildet er fra EM i 2018.

HJEMME: Bergen er hjembyen til Isabelle Pedersen. Den norske hekkeløperen var trist da NM måtte bli utsatt første gang. Nå kan korona føre til nye problemer for årets NM. FOTO: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Vis bildetekst