Kroatia misfornøyd med 5-1

Kroatia vant hele 5-1 over Norge i landskampen i fotball lørdag. Men Kroatias trener var likevel misfornøyd.

Norges landslag i fotball fikk bank av Kroatia lørdag. Kroatia vant med hele 5-1. Norges trener Per-Mathias Høgmo fikk mange til å reagere. Han snakket nemlig om alt han var fornøyd med etter tapet. Mange trodde Kroatias trener Niko Kovac skulle feire. Men han var misfornøyd.

– Det er ikke slik jeg ønsker å se laget, sa han etter kampen i Zagreb.

– Vi klarte det vi ønsket, å få tre poeng. Men jeg er ikke fornøyd. I den første halvtimen kunne kampen vippet den andre veien. Mot en sterkere konkurrent ville vi blitt straffet da, sa han, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Kovac mente at spillerne hans ikke skjerpet seg nok. De var for slappe.

– Vi var ikke aggressive nok, ikke gode nok i duellene, vi jobbet ikke godt nok for hverandre. Jeg vil ikke si at de ikke satset nok, men det var i alle fall ikke godt nok, sa han.

Martin Ødegaard og Tarik Elyounoussi var spisser for Norge. Det gjorde det vanskelig for Kroatias stjernespiller Luka Modric. Han trener til daglig sammen med Ødegaard på laget Real Madrid.

Kovac sa at spillerne ikke måtte la seg stanse av Ødegaard. De måtte gå hardere på ham. Kroatias Marcelo Brozovic endte med å feie Ødegaard i bakken. Han fikk 16-åringen til å vri seg i smerter etter en smell i leggen.

Kampen lørdag var for å kjempe om en plass i europa-mesterskapet (EM) i fotball neste år. Ødegaard ble yngste spiller fra start i en EM-kvalifiseringskamp. Han fikk skryt av Modric.

– Han viste mye bra. I mine øyne var han kanskje Norges beste spiller, sa han.

Norge skapte ingen sjanser for mål før pause. Norge fikk et straffespark i 2. omgang. Men ballen gikk i stolpen. Norge klarte først å skåre mål når det var ti minutter igjen av kampen. Alexander Tettey skåret målet.

LES MER HER: – Kroatia ingen bonuskamp