Kun én medalje til Norge

Europamesterskapet (EM) i friidrett gikk ikke helt som Norges sportssjef Ronny Nilsen håpet. Henrik Ingebrigtsen tok Norges eneste medalje i EM.

Europamesterskapet (EM) i friidrett gikk ikke helt som håpet, sett med norske øyne. Norge tok kun én medalje. Løper Henrik Ingebrigtsen tok sølv på søndagens 1.500 meter. Seks norske utøvere kom blant de ti beste i sin øvelse. Det var dårligere enn forventningene, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det blir viktig å ta en sikker undersøkelse av EM. Vi bør se på krav og kriterier, sier Ronny Nilsen til NTB. Han er sportssjef i Norges Friidrettsforbund.

Nilsen takker Ingebrigtsen for medaljen.

– Ellers er inntrykket fra mesterskapet blandet. Vi fikk færre finaleplasser enn ventet med en så stor tropp. Vi klarte ikke å få ti plasseringer på topp 10 som vi håpet. Vi fikk sju, og det burde vært flere, sier Nilsen.

Det norske laget satte ny norsk rekord på stafett 4 x 100 meter. Løper Ingvill Måkestad Bovim kom på 9. plass på 1.500 meter. Løper Jaysuma Saidy Ndure ble nummer 6 på 100 meter.

Ingebrigtsens medalje var den 35. medaljen Norge har tatt i EM gjennom tidene. Det er ifølge kanalen NRK.