Sport

Landslaget kan by på overraskelser

Flere fotballspillere er skadd. Andre har ikke fått spilt så mye på sine lag. Det kan komme overraskelser når Norges landslag i fotball tas ut tirsdag.

28. mars fortsetter kampen om en plass i europa-mesterskapet (EM) i fotball neste år. Da møter Norges landslag Kroatia. Men flere viktige fotballspillere er skadd. Blant dem er Joshua King og Mats Møller Dæhli. King skåret to mål da Norge tok sine første EM-poeng. Det skjedde mot Malta i oktober i fjor.

Flere andre viktige spillere har ikke fått så mye spilletid av sine lag. De er proffer i Tyskland. Da kan de mangle erfaringen og rutinen de trenger i kampen mot Kroatia. Dette åpner opp for overraskelser tirsdag. Da skal landslagets sjef Per-Mathias Høgmo si hvem som får spille på landslaget.

Fra kommende mandag skal Norges menn samles for å trene med landslaget. Det skjer i Marbella i Spania.

Håvard Nordtveit er en av proffene i Tyskland. Han var ikke i troppen til laget sitt Borussia Mönchengladbach i helgen. Tarik Elyounoussi var tilbake etter skade. Han spilte bare 11 minutter for laget sitt Hoffenheim. Håvard Nielsen var også skadd, men er blitt bra igjen. Ruben Yttergård Jenssen er ute i mange uker med skade, skriver nyhetsbyrået NTB.

Mohammed «Moa» Abdellaoue er nå klar for å spille igjen. Han var skadd i lang tid. Flere er også spente på unge Martin Ødegaard. Han fikk ikke spille for spanske Castilla i helgens kamp. Ødegaard ble den yngste noensinne til å spille i en kamp i EM-kvaliken i fjor høst. Han var da 15 år gammel.

Men flere spillere er både i god form og har fått mye spilletid. Blant dem er Tom Høgli, Stefan Johansen og Alexander Tettey. De tre er ganske sikkert med på landslaget.

Hjemme i Norge har ikke eliteserien kommet i gang ennå. Men laget Molde mangler spiss. Fredrik Gulbrandsen er skadd. Det er også Rosenborgs Alexander Søderlund. Dermed får Høgmo mye å tenke på når han gjør klart for årets første landskamp.

Norge spilte de fire første kampene i EM-kvalifiseringen i fjor høst. Landslaget fikk ni av 12 mulige poeng. De tapte bare mot Italia. Så vant Norge over Malta, Bulgaria og Aserbajdsjan. Norge er nå nummer tre i sin gruppe i EM-kvaliken.

Etter Kroatia kommer den neste kampen først 12. juni. Da møter landslaget Aserbajdsjan. De fire siste kampene spilles på høsten, i september og oktober.

LES OGSÅ: Drømmeresultat for Norge

LES OGSÅ: – Helt rå stemning

Siste utgave

På forsiden nå