Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Landslagstrener må slutte

Kroatias 0-2 tap for Norge ble for hardt. Derfor må Kroatias landslagstrener i fotball, Nico Kovac slutte i jobben.

Landslagstrener Nico Kovac klarte ikke å lede laget til å vinne over Norge. Lagene møttes i kvalifiserings-kamp til europa-mesterskapet (EM) i fotball i Oslo. Kampen endte med at Norge overraskende vant 2-0. Jo Inge Berget sørget for begge målene.

Det spekuleres i om storstjernen Luka Modric er misfornøyd med Kovac. Modric var forbannet. Det var etter å ha blitt byttet ut i kampen mot Aserbajdsjan, skriver nyhetsbyrået NTB.

Modric så ganske uinteressert ut mot Norge. Han snakket også mye om Kovac i kommentarer etter kampen. Treneren kommenterte innstillingen og viljen i laget etter 0-2 tapet for Norge.

Hele Kovacs trenerstab er dermed uten jobb. Kroatia har to kamper igjen i gruppespillet. Laget har fortsatt gode sjanser til å nå EM.

Laget spilte en meget svak kamp i Oslo. Flere spillere som normalt er gode, virket umotiverte. Laget spilte 0-0 borte mot Aserbajdsjan noen dager før.

Ante Cacic er favoritt til å overta etter Kovac. Han trener laget Lokomotiva Zagreb. I løpet av to uker er det ventet at en erstatter er klar.

Kroatia møter Bulgaria hjemme og Malta borte i sine siste kvalfiseringskamper.

De to beste i gruppen er klare for EM. Tredjelaget kan spille videre om en plass i mesterskapet. Den beste av ni tredjelag får også direkte plass.

LES MER HER: Jubelkveld for Norge