Lang vei til EM for Norge

Norge tapte mot Ungarn på hjemmebane. Det gjør det vanskeligere for Norge å komme til europamesterskapet i fotball neste sommer.

Noreg kjemper om å komme til europamesterskapet (EM) i fotball neste sommer. Da må de vinne over Ungarn. Den første av to såkalte play off-kamper ble spilt i går. Der tapte Norge 0–1. Landslagstrener Per–Mathias Høgmo tror likevel på seier i neste kamp.

– Vi er bare halvveis. Når det laget kan slå oss her så kan vi definitivt slå dem i Ungarn, sa Høgmo.

Norge bommet på sjansene de hadde. Den aller største hadde innbytter Pål André Helland. Han headet ballen i tverrliggeren på åpent mål. Det skjedde to minutter før kampen var ferdig.

Det var fullt på Ullevaal Stadion i går. Kong Harald var også der for å se det norske herrelandslaget i fotball spille.

Norge skal spille to kamper mot Ungarn i forsøket på komme til EM. Den første tapte de. Nå er veien til EM i Frankrike tung.

Per Ciljan Skjelbred er kaptein på det norske landslaget. Han hadde en kjempestor sjanse allerede etter to og et halvt minutt. Men skuddet ble reddet av den ungarske keeperen.

– Det er utrolig surt. Jeg gamblet på at ballen skulle komme. Den spratt litt vanskelig og kom i for stor fart. Jeg prøvde å sette den til høyre. Det burde vært mål, sa en skuffet Skjelbred.

I stedet scoret Ungarn da lagene hadde spilt 26 minutter. Det var Laszlo Kleinheisler som scoret. Han spilte sin første kamp på landslaget til Ungarn.

På søndag spiller lagene mot hverandre igjen i Budapest. Noreg må vinne for å komme til EM. Viss resultatet blir 1-0 til Norge etter ekstraomganger, blir kampen avgjort på straffespark-konkurranse.

Ungarn går til EM både med uavgjort og hjemmeseier.