Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lar seg imponere av Ødegaard og Haaland

Den norske landslags-sjefen er imponert av norske talenter. Han beskriver det som en unik opplevelse.

Lars Lagerbäck er norsk landslags-sjef i fotball. Han sier spillere som Erling Braut Håland og Martin Ødegaard er unike. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det er noe veldig, veldig uvanlig vi ser. Det han viser opp er fantastisk. Ikke minst på grunn av alderen og at han ikke har så mye erfaring. Det sier Lagerbäck om Håland til den svenske avisen Expressen.

Håland er bare 19 år. Men han har scoret sju mål på tre kamper i den tyske serien. To av kampene har han kommet inn som innbytter i løpet av kampen.

Les mer: Haaland ble historisk

Martin Ødegaard er 21 år. Han har likevel rukket å bli kåret til månedens spiller i den spanske ligaen. Det skjedde i september. Han har utmerket seg som en av de beste spillerne i ligaen denne sesongen.

– Jeg har aldri vært med på at to så unge spillere som Erling og Martin, er på dette nivået. Det er unikt med tanke på hvilket lite land Norge er, sier Lagerbäck.

Sander Berge på 21 år har også gjort det bra. Han har fått en ny klubb å spille for. Han har allerede startet en kamp for Sheffield United. De spiller i den engelske ligaen.

Berge satte også to rekorder da han skiftet klubb. Han ble tidenes dyreste norske fotballspiller. Han ble også tidenes dyreste kjøp for Sheffield United. Prisen skal ha vært rundt 250 millioner. Det skriver avisen VG.

Les også: Norge trenger flere stjernespillere

Norge skal møte Serbia til fotball-kamp i mars. Vinner Norge den, kan de gå til europa-mesterskapet (EM). Men først må de slå vinneren av kampen mellom Israel og Skottland.