Sport

Lars vil få folk til å gå 1 million skritt

Sliter du med motivasjonen?

Over 3.000 personer vil bli med. De vil gå minst 1 million skritt på 100 dager. Det er 10.000 skritt om dagen med fysisk aktivitet. 10.000 skritt er anbefalt av myndighetene. Du kan bruke skritteller eller telefonen din.

Lars Zachariassen startet gruppa på nettsamfunnet Facebook.

– Det begynte med en mann som ba meg om hjelp. Han var utslitt og deprimert, sier Zachariassen til Klar Tale. Zachariassen jobber som fysioterapeut, trener og blogger. Han kan mye om å endre på livsstil.

Mannen kunne trene hardt i tre uker. Men så kunne det gå et halvt år til neste økt, sier Zachariassen. Han ba mannen sette seg noen mål.

– I jula fikk jeg en tekstmelding fra ham. Han sa at han skulle gå 1 million skritt, og han skulle bruke 100 dager på det. Dette syntes jeg var en veldig god idé. Vi måtte få med oss enda flere, sier treneren. Slik ble gruppa på Facebook til. På Instagram heter kampanjen @1millionskritt.

Fysisk aktivitet er viktig. Om lag én av tre nordmenn klarer å være nok fysisk aktive hver dag. Det skriver Folkehelse-instituttet på sine nettsider. For lite fysisk aktivitet øker sjansen for å bli syk. Det kan være sykdommer som hjerteinfarkt, diabetes og kreft.

Men det er ikke alltid lett å finne motivasjon.

– I januar er treningssentrene fulle. Om en måned er det ikke lenger like mange, sier Zachariassen.

Mange trener for å bli slankere. De trener også for å komme i bedre form. Disse to grunnene er svært vanlige, ifølge treneren.

– Du må finne en grunn som er veldig viktig for deg. Enda viktigere enn å bli slankere, mener han.

Det finnes mange råd på internett. Disse rådene passer gjerne for mange, men ikke nødvendigvis deg. Zachariassen tror det er lurt å lage mål du kan nå.

– Jeg rådet en mann til å spise en pose chips hver dag. Så kunne han drikke 4 liter med brus. Det høres rart ut. Men fra før spiste han to poser chips og 6 liter brus, sier Zachariassen.

Slik er det med trening også. Det handler om å gjøre litt mer enn du gjorde fra før. Så kan du fortsette å bevege deg mer etter hvert, sier han.

Har du prøvd «alt», uten å lykkes? Prøv noe annerledes denne gangen, noe helt nytt, sier han.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå