Sport

Ledet Packers til seier

Spilleren Aaron Rodgers var best i årets finale i amerikansk fotball. Green Bay Packers vant over Pittsburgh Steelers i Super Bowl.

Super Bowl er finalen i National Fotball League (NFL) i USA. Det er mesterskaps-kampen i eliteserien for amerikansk fotball. Kampen avgjør hvilket lag som er best i landet. Søndag kveld spilte Green Bay Packers (Packers) og Pittsburgh Steelers (Steelers) mot hverandre. Packers kommer fra Green Bay i Wisconsin. Steelers kommer fra Pittsburgh i Pennsylvania.

LES MER HER: Småbyer i storfinale

Packers-spilleren Aaron Rodgers spilte en veldig god kamp for Packers. Det førte til at Packers vant for 13.gang. Kampen endte med 31-25 til Packers over Steelers. Rodgers ble også kåret til finalens mest verdifulle spiller.

– Dette er en flott gruppe menn. Det er fantastisk å få oppleve dette sammen med hele laget. Jeg er veldig stolt, sa Rodgers etter kampen. Det skriver nettavisa Aftenposten.no.

Packers siste seier var i 1997. Ingen andre lag har vunnet flere ganger. Steelers har vunnet seks ganger.

Steelers-quarterback Ben Roethlisberger holdt laget sitt inne i kampen helt til siste minutt. Men to av pasningene hans havnet i hendene til motspillere. Packers var flinke til å få tak i ballen. Ball-erobringene skaffet laget 21 poeng.

Rodgers var reserve for legenden Favre de tre første årene som proff-spiller. Siden da har han måttet kjempe med minnet om forgjengeren. Favre har lenge hatt rekorden for flest pasninger i NFL. Etter søndagens finale har Rodgers like mange seire i Super Bowl som Favre. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Arrangørene av Super Bowl gjorde noen tabber søndag. 400 mennesker hadde betalt minst 5000 kroner for billettene sine. De fikk ikke plassene sine. 850 andre mennesker måtte sitte andre steder på arenaen.

– De ekstra sitteplassene var ikke satt opp, meldte NFL søndag kveld.

NFL-finalen ble sett av 103.219 tilskuere på Cowboys Stadium i Texas. Dermed overlevde publikums-rekorden. I 1983 så 103.667 mennesker finalen på samme stadion. Det er plass til 105.000 mennesker der.

Artisten Christina Aguilera sang USAs nasjonalsang før kampen. Hun tabbet seg ut. Aguilera glemte en verse-linje da hun sang.

Siste utgave

På forsiden nå