Sport

Lei kveld for Norge

Norge tapte og Mats Møller Dæhli ble skadd. Landskampen i fotball mot England ble lei for Norge.

Onsdag kveld møtte det norske landslaget England. Den private fotball-landskampen ble spilt på Wembley stadion i London i England. Norge tapte kampen 0-1, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Kalte Rooney for «ikke slank»

Norske Mats Møller Dæhli ble skadd i kneet. Dæhli er en viktig spiller for det norske laget. 19-åring kan være ute i mange måneder. De måtte legge ekstra bandasje før han ble båret av banen. Men Norges Fotball-forbund sa etterpå at Dæhli ikke var alvorlig skadd. Det skrev de på nettsamfunnet Twitter.

LES MER HER: Solskjær letter presset på talentet

England fikk målet sitt på straffe. Norges spiller Omar Elabdellaoui fikk engelske Raheem Sterling til å falle. Englands kaptein Wayne Rooney tok straffe. Han skåret og det ble 1-0. Målet kom etter 68 minutter av kampen.

Norge spilte mye forsvar i første omgang. Så ble det bedre. Per-Mathias Høgmo er trener for landslaget.

– Ja, det var etter planen at vi skulle ligge lavt for å vinne ballen. Vi gjorde noen små feil. Vi beveget oss lite da vi fikk ballen. Det ble bedre de første 20 til 25 minuttene i annen omgang, sa han til TV-kanalen Viasat Fotball.

Høgmo var fornøyd med kampen fram til England skåret på straffe.

LES MER HER: Martin er tidenens yngste på landslaget

Norge startet med et ungt lag på banen. I gjennomsnitt var spillerne 23,8 år gamle. Ørjan Håskjold Nyland sto i mål. Dermed blir nok målvakt Rune Almenning Jarstein sittende på benken inntil Nyland gjør feil.

England hadde flere halvsjanser og to store muligheter for mål i første omgang. Men spillerne tok ikke imot ballen godt nok. Flere skjøt dårlig. Det ødela for England.

Norge klarte ikke å skape sjanser for å skåre mål. Spillerne beveget seg ikke nok og spilte for dårlig når de sendte ballen til hverandre. De hadde for lite idéer, mener flere fotball-eksperter.

Norge var piggere og bedre etter pause. Høgmo har jobbet med å få landslaget bedre i i et års tid. I løpet av det året har det blitt én seier over Moldova.

England var mer fornøyde.

– Vi hadde kontroll på kampen i 75 minutter. Verdens-mesterskapet (VM) i fotball var skuffende. Derfor ønsket vi å starte denne høsten med seier og å holde nullen, sa Roy Hodgson til Viasat. Han er sjefen for landslaget til England.

– Jeg gratulerer Norge med å gjøre det veldig vanskelig for oss. Per-Mathias har et godt lag å jobbe med. Jeg forventer at Norge tar seg til sluttspillet i europa-mesterskapet (EM), sa Hodgson.

Tirsdag spiller Norge mot Italia på Ullevaal stadion i Oslo. Det er første kamp av flere for å få en plass i EM. Da er Italia favoritter. Men det kan bli en kamp med to svært forsiktige lag.