Sport

Lekte med Frankrike

De norske håndball-jentene lekte seg til storseier over Frankrike. Dermed fikk de en knallstart på håndball-EM.

Å vinne 33-22 over Frankrike i håndball er ikke noe som skjer hver dag. Men med gode skyttere og elegant keeper-spill ble det storseier til de norske jentene. Det skjedde under åpningen av europa-mesterskapet (EM) i Håkons hall i Lillehammer.

Katrine Lunde Haraldsen storspilte i mål.Hun reddet nesten halvparten av skuddene fra Frankrike.
– Vi spilte fantastisk i perioder. Det er uvanlig å vinne så klart mot Frankrike, sa Lunde Haraldsen til nyhetsbyrået NTB.
Hun er på jakt etter sin fjerde gull i EM. Norge har tre på rad. De vant EM i 2004, 2006 og i 2008.
– Det kribler ekstra fordi dette er et EM, sier hun.

Gro Hammerseng er kaptein på laget. Hun var lettet etter seieren.
– Det er en veldig spesiell følelse etter en slik kamp. De to første timene er det jeg liker aller best. Da kan vi nyte litt og være litt useriøse før vi må tenke på en ny kamp, sier hun.
– Vi hadde store forventninger på oss, og jeg hadde ikke ventet at det skulle bli så mange mål. Vi fikk en god start. Jentene så skjerpet ut. Men de var likevel rolige.
Hammerseng vant gull i de olympiske leker i 2008. Etterpå har hun takket nei til EM og VM. Nå spiller hun EM-kamper bare noen mil unna hjembyen Gjøvik.

Hammerseng var ikke den eneste veteranen på laget. 35 år gamle Tonje Larsen var også med. Hun har erfaring helt tilbake til verdens-mesterskapet i håndball i 1999.
Larsen skåret fire ganger, tre på distanse-skudd. Hun gjorde også en god jobb i forsvar.
– Dette var en god start. Jeg var litt nervøs i begynnelsen. Jeg husket jo hvordan det var mot Frankrike her forrige gang, sier Larsen til NTB.
Norge lekte seg mot gruppens kanskje nest beste lag. Trolig klarer det norske laget å få med seg fire poeng fra de innledende rundene.

Onsdag møter Norge Slovenia. Mange mener at laget vil være sjanseløse mot de kjappe norske jentene. Fredag venter flere lagvenninner fra Györ når Ungarn er motstander.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå