Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ler av ufortjent godt rykte

En tysk avis skrev at den norske skiskytteren kastet en sekk og et gavekort til publikum. Det er bare halvveis riktig, sier Johannes Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø kan ha fått et ufortjent rykte som svært sjenerøs. En tysk avis trodde han hadde kastet et gavekort til en i publikum. Det skal ha skjedd under verdens-mesterskapet (VM) i skiskyting.

Thingnes Bø skal ha kastet en ryggsekk til publikum i Anterselva i Italia. Der pågår VM i skiskyting, og torsdag vant Thingnes Bø VM-gull i blandet stafett. Det er den tyske Stuttgarter Zeitung som forteller historien. De skriver at det skal ha vært et gavekort på 5.000 kroner i sekken. Det var til en lokal klesbutikk. Dermed skal publikummeren ha fått en ekstra overraskelse.

Les også: Johannes Thingnes Bø ble historisk

Men historien stemmer ikke helt. Johannes Thingnes Bø kastet en sekk til publikum etter løpet. Men det skjedde på medaljeseremonien. Det var også en annen sekk enn den han og lag-kameratene fikk på stadion.

– Vi fikk to sekker, sier Thingnes Bø til nyhetsbyrået NTB.

– Og jeg har altså fått gavekortet mitt. Det lå i sekken vi fikk på stadion. Det har jeg allerede brukt til å bestille meg klær. Jeg åpnet ikke sekken vi fikk på seremonien nede i byen. Men den var såpass flatpakket at jeg ikke tror det var gjort noe med den, sier han.

Les mer: Slik blir VM i skiskyting

Thingnes Bø tror den tyske avisen bare antok at det var et gavekort i sekken.

– Ja, det høres sånn ut. Men i så fall virker jeg gavmild. Og jeg klarte å beholde gavekortet selv. Det er en god variant, ler han.

Thingnes Bø sier at han ofte tar vare på premiene han får. Men det aller viktigste er selvsagt er å få med seg medaljene hjem.

– I VM får du kanskje noe som hører nasjonen til. Her i Anterselva har de satset på lokale produkter. I tillegg til denne kles-produsenten fra Bolzano. Det ligger 10 mil fra Anterselva. I fjor fikk vi en blåtann-høyttaler. Så det er noen artige premier.

Les videre: Ble pappa

Sekken med gavekortet skal også gis bort. Men den er det sønnen Gustav som skal få.

– Den blir en fin barnehagesekk til junior, sier Thingnes Bø.