Sport

Lett til semifinalen

De norske håndball-jentene vant enkelt 35-13 over Nederland. Danmark blir motstander i semifinalen.

Norge ledet 11-3 mot Nederland allerede etter 17 minutter. Det var siste kampen i gruppespillet i europa-mesterskapet (EM) i håndball.

For Norge dreier alt seg om semifinale og Danmark. Kampen spilles i Herning i Danmark lørdag. Dermed vil danskene ha masse støtte fra publikum.

Danmark er det eneste laget i EM som har vunnet alle kampene de har spilt. På benken sitter treneren Jan Pytlick. Hans taktiske grep har avgjort viktige kamper før.

Norge har store fordeler før semifinalen. Norge har nemlig vunnet de ni siste kampene mot Danmark. Danskene har ikke vunnet mot Norge siden 24. mai 2007.

Norge og Danmark har bare støtt på hverandre i mesterskap tre ganger siden 2000. Alle kampene var i EM.

2002: Danmark – Norge 25-22 (finale)

2004: Norge – Danmark 27-25 (finale)

2008: Norge – Danmark 31-19.

De norske håndball-jentene kan fortsatt bli historiske. Ingen håndballag har noen gang vunnet fire internasjonale mesterskap på rad. Norge er to seirer unna sitt fjerde gull i EM.

Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang, Katrine Lunde Lunde Haraldsen og Linn-Kristin Riegelhuth har vært med på triumfene. Det var i 2004, 2006 og 2008.

I den andre semifinalen møtes Sverige og Romania. Rumenerne er laget som «aldri» får maks ut av hva de kan. Mens de svenske jentene har jobbet seg mot toppen sakte og sikkert. De har et solid forsvarsspill, sterk lagmoral og storskytteren Linnea Torstenson. Det gjør EM til en suksesshistorie uansett resultat lørdag.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå