Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Lettere å gi alt nå

Aksel Lund Svindal er ekstra motivert før VM i alpint. Han kjører sine to siste renn denne uka.

– Jeg kjenner at jeg er veldig spent, men jeg gleder meg også, sier alpinist Aksel Lund Svindal til nyhetsbyrået NTB. Denne uka skal han kjøre karrierens to siste renn: super-G onsdag og utfor lørdag. Etter det er det slutt.

Han har kjørt flere hundre renn. Men han sier han fortsatt er nervøs når han står på toppen av bakken rett før start. Men denne gangen skal han forsøke å nyte det. Det er siste gang han får kjenne på den følelsen.

– Det gjør det enklere å gi alt. Jeg håper de siste to rennene blir gode. Men jeg tror uansett jeg kommer til å være en fornøyd fyr neste uke. Uansett hvordan det går, sier Svindal.

– Jeg vet at jeg kommer til å savne det, legger han til.

Forrige helg droppet Svindal fartsrennene i Kitzbühel i Østerrike. Årsaken var smerter i det trøblete kneet. Samtidig sa 36-åringen at han slutter som toppidretts-utøver etter VM.

Svindal reiste rett fra Kitzbühel til den svenske VM-byen. Der har han trent lett, hvilt kneet og blitt ekstra godt kjent med VM-traseen.

NTB spurte hvordan det står til med det trøblete kneet. Da kom Svindal med svaret som gjør at alle kan puste lettet ut.

– Nå er det mer en bra nok til det som skal skje her.

Svindal og kneet kjører sine to siste renn før de kan ta seg en velfortjent hvil.

– Hadde det vært to helt vanlige renn ville de fort bli glemt. Men nå blir de noe helt spesielt. Jeg er sikker på jeg kommer til å huske dem lenge, uansett resultat. Det sa Svindal på en pressekonferanse mandag.

Lørdag er det slutt for en lang karriere. Samtidig åpnes nye muligheter. Men det er fortsatt usikkert hva Svindal skal gjøre i framtiden.

– Vi får se. Jeg har god tid til å finne ut av det. Jeg kommer til å ha mye kontakt med gutta og forbundet. Men jeg har ikke hastverk med å signere en arbeidskontrakt noe sted, sa Svindal.

– I denne idretten trenger vi ikke å gå rett i jobb på grunn av regninger. Det er hvis du har hatt en god karriere. Det er vi heldige med. Du har sponsor- og premiepenger. Så jeg har den luksusen at jeg kan tenke meg litt om før jeg bestemmer meg.

Men først satser han alt i hans to siste renn.