Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Løper i gang VM i friidrett

Usain Bolt vil tilbake i toppen. Mo Farah vil vinne gull. Lørdag løper de i gang verdens-mesterskapet i friidrett.

Usain Bolt skal ut i forsøksheat på 100 meter. Mo Farah løfer for sin sjette strake internasjonale tittel på langdistanse i verdens-mesterskapet i friidrett. Det skjer i Bejing i Kina.

Bolt er tilbake på arenaen «Fugleredet». Det er sju år etter at han stormet inn til tre gull under De olympiske leker (OL) i 2008. Da var Bolt fra Jamaica utrolig mye bedre enn de andre sprinterne.

– Jeg har gode minner fra denne byen og dette stadion. Det er herlig å være tilbake. Jeg gleder meg til å komme i gang på lørdag, sa 29-åringen på en pressekonferanse. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Bolt var skadd i starten av seongen. Men sprinteren kom Bolt tilbake med seier. Han løp 100 meter på 9,87 sekunder i London i Storbritannia i forrige måned.

– Jeg er i god form og klar, sa han bestemt.

Løoeren Mo Farah fra Storbritannia har de siste ukene skapt overskrifter på annen måte. Farahs trener Alberto Salazar ble anklaget for å ha brutt flere antidoping-regler.

Salazar har nektet for alt. Farah bestemte seg for å fortsette med treneren så lenge ingenting er bevist.

Farah tapte finalen mot Ibrahim Jeilan i VM i 2011. Men siden da har Farah vunnet fem strake internasjonale titler på langdistanse. I Daegu i 2011 vant han 5000 meter. Siden den gang har han vunnet 5.000 meter- og 10.000 meter i både London-OL i 2012 og VM i Moskva i 2013.

Det blir delt ut ni medaljer på åpningsdagen i VM. Da går konkurransene maraton for menn. kule for kvinner og 10.000 meter for menn.

Allerede 06.40 kan du se forsøksheatene på 100 meter. Kule og 10.000 meter går senere på ettermiddagen. Maraton startet allerede klokka 01.35 i natt.

Av norske utøvere er det kun Ida Marcussen som skal i aksjon lørdag. Hun konkurrerer i sjukamp. Hun skal i gang med øvelsene 100 meter hekk, høyde, kule og 200 meter.

Norske Henrik Ingerbrigtsen er en av få medaljehåp for Norge. Han løper 1.500 meter 28. august.

Ellers deltar Erik Tysse i 20 km kappgang, Ezinne Okparaebo på 100 meter og Karoline Bjerkeli Grøvdal på 5000 meter. Håvard Haukenes konkurrerer i 50 km kappgang, Amalie Iuel i 400 m hekk, mens Sindre Buraas løper 5000 meter. Isabelle Pedersen er Norges håp i 100 m hekk.