Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lover å gå enda fortere

Skiskytter Tarjei Bø har trent hardt i jula. Onsdag skyter han seg videre mot gullet i verdenscupen.

23 år gamle Tarjei Bø er på vei til Oberhof i Tyskland. Der venter en ny runde i verdenscupen i skiskyting fra onsdag. Bø har feiret jul i den gule ledertrøya. Trøya viser at han er øverst på lista sammenlagt blant skiskytterne.

Men Bø har ikke sittet i sofaen og spist masse ribbe i jula. For ham var det viktig å bedre formen, sa han til avisa Bergens Tidende.

– Det er kjekt å ha ledertrøya med seg inn i juleferien. Den vil jeg forsvare i 2012. Jeg skal gå en del raskere over jul, sa Bø.
Han har trent to ganger om dagen i jula.

– Heldigvis har jeg en lillebror som jeg kan trene med. Det er også bra med snø, sa Bø til Bergens Tidende.
LES OGSÅ: Skjøt Norge til gull

Det var to runder i verdenscupen før jul. Bø har vunnet 308 poeng så langt. Det er et lite stykke ned til nummer to, Martin Fourcade. Norske Emil Hegle Svendsen er nummer tre. Også han blir en hard konkurrent for Bø.

LES OGSÅ: Verdens beste venner og rivaler

Svendsen slet med store smerter i leggene da verdenscupen startet. Men til rennene uka før jul fikk han nye sko. De var laget spesielt til ham. Derfor går Svendsen bra igjen, skriver Adresseavisen.

Bø slipper konkurranse av 37 år gamle Ole Einar Bjørndalen i Oberhof. Bjørndalen trener i høyden. Han vil være i god form til verdens-mesterskapet (VM) i slutten av februar.

Bjørndalen har lenge slitt med formen. Det er over ett år siden sist han vant. Men Bjørndalen var nær ved å vinne før jul. Han kastet foten over målstreken på jaktstart i østerrikske Hochfilzen. Men tyske Andreas Birnbacher vant.

– Jeg er lettet nå. Dette trengte jeg. Det har vært litt tungt, sa Bjørndalen til nyhetsbyrået NTB.
LES OGSÅ: Vant VM-gull i skiskyting

Før jul tok Bø sin første seier i verdenscupen for denne sesongen. Det var på sprint i Hochfilzen. I fjor vant han verdenscupen sammenlagt.

23-åringen åpnet sesongen svakt. Han kom bare på 25. plass på 20 kilometer. Det var da verdenscupen startet i Østersund i Sverige 30. november. Men så bedret han seg.

Det blir også spennende å følge med på skiskytter Tora Berger i Oberhof. Hun er nummer seks sammenlagt blant kvinnene.