Sport

Må hoppe bra i Holmenkollen

Søndag skal Anders Bardal hoppe i Holmenkollen. Vinner han der, kan han vinne verdenscupen i hopp.

Nå kan skihopper Anders Bardal vinne verdenscupen sammenlagt. Men da må han hoppe langt i hopprennet i Holmenkollen i helgen. Han må også gjøre det bra i de to siste rennene i verdenscupen. De er i Planica i Slovenia. Nå leder Bardal foran østerrikske Gregor Schlierenzauer. Bardal har 112 poeng mer enn Schlierenzauer.

– Anders kan vinne verdenscupen. Men det er fortsatt 300 poeng igjen å kjempe om, sier Espen Bredesen. Bredesen kommenterer hopp for kanalen NRK.

– Han har hoppet bra i det siste. Nå gjelder det at han ikke blir stresset, sier Bredesen til nyhetsbyrået NTB.

Mye selvtillit sikrer Anders Bardal seieren i verdenscupen, tror lagkamerat Bjørn Einar Romøren.

– Nå er det tre hopprenn igjen. Jeg tror ikke Bardal kommer til å gjøre feil, sier Romøren.

– Han har vel vært blant de ti beste i 20 av 24 renn. Da har han fått mange verdenscup-poeng, sier Romøren.

Søndag kan altså Bardal vinne Holmenkollrennet. Det er en ettertraktet seier. De andre hopperne som er høyt på verdenscup-lista, har alle vunnet renn i Holmenkollen før. Det er hopperne Adam Malysz, Simon Ammann og Gregor Schlierenzauer.

Det er bare tre andre nordmenn som har vunnet hopprenn i Holmenkollen. Espen Johnsen vant hopprenn i Holmenkollen i 1988. Espen Bredesen vant i 1993. Roar Ljøkelsøy vant i 2004. Da kom Bjørn Einar Romøren på tredjeplass. Det var i den gamle holmenkollbakken.

– Det alltid er gøy å vinne på hjemmebane. Da jeg vant der, var det 65.0000 mennesker i bakken. De lagde mye lyd. Det pleier ikke å komme så mange mennesker nå. Arrangørene må gjøre det de kan for at det skal komme mye publikum. Da blir det skikkelig liv og røre, sier Bredesen.

Søndag er det varslet godt vær med sol fra klar himmel.

– Alt går bra for Bardal om dagen. Han kan bare slippe seg løs og gjøre så godt han kan, smiler Bjørn Einar Romøren.

Også flere andre idrettsutøvere skal konkurrere i Holmenkollen i helga. Fredag er det kombinert hopprenn i Midstubakken. Det er også damehopp-renn fredag.

Lørdag er kombinert hopprenn i Holmenkollbakken. Samme dag konkurrerer herrene i 50 kilometer langrenn. Søndag skal kvinnene gå 30 kilometer langrenn. På ettermiddagen er Anders Bardal og de andre hoppguttene sin tur. Da er det hopprenn for menn i Holmenkollbakken.

Siste utgave

På forsiden nå