Sport

Må ikke tape for verdens beste

Norge pleier å tape for Canada. Det må de ikke gjøre i kveld.

Det norske landslaget i ishockey har spilt mot Canada 26 ganger. De har bare slått dem én gang, skriver kanalen NRK.

Mandag kveld må de gjøre det igjen. Ellers blir ingen kvartfinale i verdens-mesterskapet.

– Vi skal kjempe og vi skal krige. Vi skal gå av isen mot Canada og være stolte av det vi har gjort utpå der. Vi kan vinne over dem, sier landslagstrener Petter Thoresen til kanalen NRK.

Slik ser tabellen ut:

1. Canada - 13 poeng

2. Tsjekkia - 13 poeng

3. Sveits - 12 poeng

4. Finland - 11 poeng

5. Norge - 8 poeng

6. Frankrike - 7 poeng

7. Hviterussland - 4 poeng

8. Slovenia - 1 poeng

Norge må bli nummer fire eller bedre. Om det er uavgjort etter tre omganger mot Canada får Norge minst ett poeng. Om Norge vinner over Hviterussland i neste kamp, kan det bli kvartfinale. Hvis Finland ikke vinner sine kamper.

Få tror på at det går.

– Nå har Norge tatt poeng mot Tsjekkia og Finland. Hvis de også klarer å ta poeng mot Canada og komme seg til kvartfinale, er det noe av det beste de har prestert, sier Svein Enok Nørstebø, til NRK.

Han er faren til landslagsspiller Mattias Nørstebø.

For noen av de norske spillerne er de ekstra viktig å spille godt. Ni av spillerne har ikke kontrakt med noen klubb for neste vinter.

Noen av dem har fått tilbud som de ikke har svart på. Noen venter fremdeles på tilbud. Andreas Martinsen har spilt for Montreal Canadians i Canada. De har ikke spurt ham om å bli med neste sesong. Kanskje kan godt spill i VM gjøre at noen vil ha ham.

Treneren tror ikke spillerne tenker på neste sesong nå.

– Jeg tror at spillerne er rolig rundt dette under VM. De vet at den beste måten å vise seg frem er å spille så godt de kan, sier Petter Thoresen til nyhetsbyrået NTB.

Kampen mot Canada begynner 16:15

Siste utgave

På forsiden nå