Sport

Må slutte som trener

– Jeg er i sjokk. Jeg skjønner ingenting, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen i en tekstmelding til kanalen TV 2. Spillerne skal ha vært misfornøyde med lederstilen hans.

Steinar Nilsen får ikke lenger trene fotballaget Tromsø.

– Jeg er i sjokk. Jeg skjønner ingenting. Dette kommer som lyn og torden fra klar himmel. Jeg hadde ikke sett dette komme, skriver Steinar Nilsen i en tekstmelding til kanalen TV 2.

At Nilsen skal slutte ble bekreftet på en pressekonferanse på Tromsø i Troms tirsdag.

– Jeg har vært i styret siden februar i fjor. Dette er den tyngste dagen som styreleder, sa styreleder Per Aronsen.

På  pressekonferansen ville ikke TIL-ledelsen si hvorfor Nilsen måtte slutte. Men senere samme forklarte klubben avgjørelsen i en pressemelding.

–Det har vært misnøye og slitasje i spillergruppen på grunn av lederstil. Dette er hovedårsaken til at styret har bestemt at Steinar Nilsen må slutte, står det i pressemeldingen. Det skriver nettavisa iTromsø.

Styret bestemte seg mandag. Hele styret var enig, ifølge Aronsen.

Bård Flovik var Nilsens assistent. Han tar over jobben. Men det er ikke kjent hvor lenge han skal være hovedtrener for laget. Trømsø har ikke gjort det bra i eliteserien. De er på nedrykksplass. Søndag spilte de 1-1 mot Sandefjord

Administrerende direktør for laget Ulf Johansen vet det vil komme reaksjoner.

– Vi vet at noen vil reagere veldig på dette. Noen vil synes det er riktig. Vi får håpe at vi kan bevise at Tromsø vil klare seg framover gjennom det vi nå gjør. Vi vil beholde plassen i eliteserien, sier Johansen til NTB.

Spillerne fikk beskjed om at Nilsen slutter i et møte tirsdag morgen.

– Det er en avgjørelse som er tatt. Vi må bare stille oss bak den. Det gjør vi, sier kaptein og leder for spillergruppa, Simen Wangberg.

Kanalen C Mores fotballekspert Joacim Jonsson reagerer kraftig.

– Dette er galskap. Dette er helt sykt. Jeg tror ikke mine egne øyne, sier han til avisa VG.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå