Sport

Må vente på straff

Svenske Nicklas Bäckström ble tatt for doping i OL. Han er ishockeyspiller. Men om han får noen straff får han ikke vite før om to uker.

Nicklas Bäckström kan bli straffet av Den internasjonale olympiske komité (IOK) for å ha tatt doping. Men han får ikke vite det før om to uker. Bäckström er stjerne på det svenske landslaget i ishockey. Han har avlagt en positiv dopingprøve, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

LES MER HER: – OL-finale ødelagt av doping

Bäckström fikk ikke spille for Sverige i finalen i De olympiske leker (OL) søndag. Det var fordi han hadde gitt en prøve som var positiv på doping. I prøven var det spor av pseudoefedrin. Han skal ha fått i seg det stoffet gjennom allergimedisin.

Sveriges olympiske komité (SOK) fikk mandag beskjed om at også den andre prøven er positiv. Den kalles B-prøve. IOK sier at det ikke blir flere avhør av Bäckström eller SOK.

SOK sier at Bäckström kanskje må stå over én kamp som straff. Det har han allerede gjort siden han ikke spilte OL-finalen. Eller så kan straffen bli at han blir utestengt fra OL som var.

Denne saken vil ikke ha noe å si for resten av laget til Sverige. Men Bäckström vil ikke få noen sølvmedalje hvis han blir utestengt. Sverige tapte 0-3 for Canada i finalen i OL.

Espen «Shampoo» Knudsen sier at nesten alle brukte den samme allergi-medisinen som Bäckström. Han er norsk ishockeyspiller som er proff i NHL. Det er også Nicklas Bäckström. NHL er Nord-Amerikas største ishockey-liga.

– Jeg synes det er veldig synd på Nicklas. Det er veldig uskyldig det han har gjort. Det er ikke dop du tar for å bli bedre til å spille ishockey. Du tar det for at det ikke skal klø i øynene, sier han til nyhetskanalen NRK.

Han sier også at du får kjøpt allergimedisinen på apoteket.

– Nesten alle tok det, sier Knudsen.

Siste utgave

På forsiden nå