Sport

Må vinne for å ha en sjanse til å få delta til VM

Norge spiller mot Montenegro tirsdag kveld. Den kampen må Norge vinne. Det må de for å ha en sjanse til å komme til verdens-mesterskapet i 2022.

Kveldens kamp mot Montenegro er avgjørende for Norges fotball-landslag. Norge må vinne for å ha mulighet til å komme til verdens-mesterskapet (VM) i 2022.

– Vi møter et godt lag. Montenegro har gode stoppere og et godt angrep, sier landslags-sjef Ståle Solbakken.

Kampen sendes på TV klokka 20:45 tirsdag. Det er den tredje kampen i gruppespillet. Til nå har de vunnet mot Gibraltat og tapt mot Tyrkia.

Norge tapte med tre mål mot Tyrkia lørdag. Både Solbakken og spillerne var skuffet etter kampen.

– Vi skapte nok sjanser. Men vi vinner ikke internasjonale kamper ved å forsvare oss slik vi gjorde i dag, sa Solbakken etter kampen.

Nå har han gitt klar beskjed om hva spillerne må gjøre.

– Guttene må være tøffere med hverandre. De må gjøre det de kan når kampen pågår. De må være tøffe. Det er bare flotte folk her, og det gjør det lettere. Spillerne må være flinkere til å stille krav til de andre på laget, sa han.

Norge har fortsatt en mulighet for å få en plass i VM hvis de vinner mot Montenegro. Da vil de bare ha tre poeng mindre enn laget som leder gruppen.

– Vi har gode muligheter igjen hvis vi vinner. Det er en gruppe hvor Montenegro, Norge, Tyrkia og Nederland kan vinne poeng fra hverandre. Det virker ikke som Nederland er så veldig mye bedre enn oss andre, sa Solbakken

Det norske laget fløy til Montenegro mandag. Montenegro spiller sin andre hjemmekamp på rad.

– Det blir en vanskelig kamp. Den er avgjørende for oss. Vi er motivert til å vise at vi kan bedre etter at vi tapte mot Tyrkia. Men vi møter et lag med noen gode spillere. Det blir vanskelig, sa Martin Ødegaard. Han er kaptein på laget til Norge.

Det er fem lag som spiller mot Norge om en plass i VM i 2022. I tillegg til lagene som er nevnt i saken, så er Latvia med i samme gruppe. Det beste laget etter ti kamper er sikret en plass i VM. Det nest beste laget får spille en ekstra turnering hvor premien er en plass i VM.

Om Norge taper tirsdag, kan de være seks poeng bak de to beste lagene. Det vil også være igjen sju kamper. Da må Norge i gjennomsnitt ha et poeng mer enn de to lagene i hver eneste kamp.

Siste utgave

På forsiden nå