Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Maicon frelste Brasil

Maicon reddet Brasil fra fiasko. Nord-Korea forsvarte seg godt i sin første VM-kamp tirsdag.

Det var Brasils første kamp i verdens-mesterskapet (VM) i fotball. De spilte mot Nord-Korea. Det ble ingen enkel kamp for Brasil.

Brasil hadde ballen dobbelt så mye som nordkoreanerne. Men på mål-tavla sto det fortsatt 0-0. Hver gang Brasil angrep, fikk Nord-Korea raskt ti mann i forsvar. Brasil ble omringet av spillere i røde trøyer fra Nord-Korea.

Da tok Maicon Douglas Sisenando fra Brasil ansvar. Spilleren løp mot Nord-Koreas mål. Der sto målvakt Ri Myong-guk. Maicon sparket til med høyre fot.  Og skrudde ballen inn i mål. Det skjedde etter godt over en time ut i kampen.

Elano Blumer skåret mål nummer to. Så reduserte Nord-Korea med ett mål like før full tid. Men Brasil vant 2-1 over Nord-Korea.

– Jeg var helt utkjørt, så jeg skjøt bare. Etterpå var det store følelser. Jeg tenkte på alt jeg har vært gjennom for å komme til min første VM-kamp, sa Maicon. Han mente temperaturen slett ikke var noen fordel for Brasil. Det var omtrent null grader når kampen ble spilt.
Brasil møtte en type motstander de trives dårlig mot. Det er når motstanderen angriper at Brasil er best.

Nord-Korea angrep ikke tirsdag. Og Brasil skapte ikke mer enn en håndfull halvsjanser.
– Åpningskampen er den vanskeligste. Vi har ventet lenge på den. Alle var spente. Jeg er fornøyd med at vi vant. Men jeg vil ha mer. Jeg vil ha flere mål, sa Dunga. Han er landslagstrener for Brasil.

Brasil er ute etter sin sjette VM-tittel. Mens Nord-Korea er i sluttspill for første gang på 44 år. I 1966 sto landet for to av VM-historiens største bragder. De slo ut Italia med 1-0-seier. Så tok kreftene slutt. Da vant Portugal ved hjelp av spilleren Eusebio. Laget snudde 0-3 til 5-3 i kvartfinalen.