Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Manchester City på vei mot målrekord

Denne helgen spilles nok en viktig runde i Premier Leauge. Manchester City fortsetter jakten på ny målrekord.

Denne sesongen i Premier Leauge er spennende. Flere lag kjemper om å vinne serien. Og mange lag har muligheten til å bli en av de fire beste lagene. De fire beste lagene får spille i Champions League neste sesong. Arsenal leder fortsatt serien. Men nå er Manchester City like bak. Laget fra Manchester er nå bare ett poeng bak Arsenal. Det kan bli tidenes jevneste sesong i Premier League.

Men selv om Manchester City ikke leder serien, har de skåret flest mål av alle lagene. Manchester City har skåret 53 ganger denne sesongen. Arsenal har skåret 36 ganger. Allikevel er det Arsenal som leder serien. Manchester City har skåret 37 mål på sine ni hjemmekamper. Det betyr at City har skåret 4,1 mål i gjennomsnitt når de har spilt hjemme. Om City skårer 32 mål til på hjemmebane, er det ny rekord. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

 

Chelsea har den rekorden i dag. I 2010 skåret Chelsea 68 ganger på Stamford Bridge. Det er Chelseas hjemmebane. I tillegg satte Chelsea rekord for flest mål i én sesong. I 2010 skåret laget 103 mål. Manchester City trenger 51 mål på de siste 20 kampene for å sette ny rekord. I morgen skal City spille hjemme mot Crystal Palace. Crystal Palace er i bunnen av tabellen. 

 

Sist kamp vant City 2-1 over Liverpool på hjemmebane. City-manager Manuel Pellegrini var fornøyd.

– Nå er vi nær toppen. Vi får se hva som skjer. Men vi har bare spilt en halv sesong. Det er mye igjen, og det kommer til å bli jevnt i toppen av tabellen, sa Pellegrini til pressen på torsdag.  

 

Også Chelsea og Liverpool har en bra sesong så langt. Chelsea har 37 poeng og Liverpool har 36 poeng. Brendan Rodgers er trener for Liverpool. Han var stolt over spillerne sine etter kampen mot Manchester City. 

– Vi har vist at vi i år kan være med i toppen av tabellen. Jeg synes spillerne var veldig gode mot City, sa Rodgers til pressen. 

Søndag venter nok en tøff kamp for Liverpool. Da skal de spille mot Chelsea på bortebane. 

 

Slik spilles kampene i 19. runde:

* Lørdag (16.00): West Ham – West Bromwich (13.45), Aston Villa – Swansea, Hull – Fulham, Manchester C. – Crystal Palace, Norwich – Manchester U., Cardiff – Sunderland (18.30).

* Søndag (17.00): Everton – Southampton (14.30), Newcastle – Arsenal (14.30), Chelsea – Liverpool, Tottenham – Stoke