Sport

Mancini fikk sparken

Akkurat ett år etter at Roberto Mancini ledet Manchester City til seriegull, fikk han sparken.

13. mai i fjor ble det klart at den engelske fotballklubben Manchester City hadde fått seriegull. Det var klubbens første seriegull på 44 år.

Men den italienske treneren Roberto Mancini klarte ikke å følge opp suksessen. Denne sesongen har ikke laget vunnet noen trofeer.

LES MER HER: Manchester City har gitt opp gullkampen

Sist helg tapte Manchester City 0-1 mot Wigan i FA-cupfinalen. I serien tok Manchester United gullet. City kommer sannsynligvis på annenplass. Også Mesterligaen ble en stor skuffelse. Der ble City slått ut i gruppespillet.

– Til tross for at alle har gjort sitt beste, har klubben mislyktes i å nå noen av målsettingene sine i år, med unntak av å kvalifisere seg til neste sesongs mesterliga, står det i en uttalelse på Citys nettsted .

Mancini overtok jobben som trener etter Mark Hughes i 2009. I fjor sommer skrev Mancini under en kontrakt hvor han skulle være manager i klubben til 2017. Ti måneder senere fikk han altså sparken.

I tillegg til seriegullet i fjor, var Mancini også manager for laget da de vant FA-cupen i 2011. Det var klubbens første viktige trofé på 35 år.

– Hans resultater taler for seg. Han gjorde det han lovet og sikret klubben pokaler. Det er med tungt hjerte vi gjør dette, sier klubbleder Khladoon Al-Mubarak.

Tidligere har Mancini vært trener i de italienske klubbene Sampdoria, Lazio og Inter.

Assistenttrener Brian Kidd blir midlertidig trener i Manchester City. Det er han som skal være trener for laget i de siste kampene av serien.

Mange tror at Manuel Pellegrini blir ansatt som ny manager i løpet av kort tid.

Chileneren har hatt stor suksess med spanske Málaga. Han er bookmakernes favoritt. Men søndag sa han at han ikke skulle bli ny manager i City.

– Jeg kan avvise at jeg er den nye Manchester City-treneren. Jeg har en avtale med Málaga om ikke å snakke med noen. Ingenting er blitt avtalt med et annet lag, sa Pellegrini til Málagas nettsted.

– Ingenting er blitt signert og ingen avtale er klar. Jeg er så heldig, og stolt over, at store klubber er interessert i meg hvert år, la han til.

Noen timer før det ble kjent at Mancini fikk sparken i City, feiret United seriegullet sitt med en parade i Manchesters gater.

Siste utgave

På forsiden nå