Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

HJERTET SVIKTET:

Maradona er død

Fotball-legenden Diego Maradona fra Argentina er død. Han minnes av hele verden.

Fotballspilleren Diego Maradona er død. Han var fra Argentina. For mange var han tidenes beste fotballspiller.

Maradona fylte 60 år i oktober. Argentinas største avis Clarin meldte først om dødsfallet.

– Du tok oss til toppen av verden. Du gjorde oss enormt lykkelige. Du var den største av alle. Takk for at du var til, Diego. Vi kommer til å savne deg resten av livet, skriver Alberto Fernández på Twitter. Han er president i Argentina. Presidenten delte også et bilde der han omfavner Maradona. Presidenten har sagt at Argentina skal sørge i tre dager.

Maradona fikk hjertestans. Det skjedde hjemme i Tigre, som ligger noen mil nord for Buenos Aires. Det skriver Clarin.

Spilleren var nylig operert for en hjerneblødning, men var ute fra sykehuset. En talsmann for Maradona sa også at han var død. Argentinas fotballforbund fortalte det samme.

Maradona blir minnet over hele verden. Onsdag vil dert bli holdt ett minutts stillhet foran kampene i mesterligaen. Det er for å minnes Diego Maradona, opplyser Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Brasil-legenden Pelé og Barcelona-stjernen Lionel Messi er blant dem som sørger.

– En dag kommer vi helt klart til å sparke ball sammen i himmelen, sier Pelé til nyhetsbyrået Reuters.

Maradona regnes som en av tidenes beste fotballspillere. I 1986 vant Argentina verden-mesterskapet (VM) i fotball. Da var Maradona kaptein. Han spilte for lagene Barcelona og Napoli. Maradona var også spiller for Argentinos Juniors og Boca Juniors i hjemlandet.

Maradona slet med rus. Derfor ble han utestengt fra fotballen i over et år i 1991. Sitt siste sluttspill i VM spilte han i 1994. Men da ble han tatt i doping med efedrin og fikk ikke spille mer.

Maradona var også fotballtrener. En periode trente han landslaget for Argentina. Hans siste trenerjobb var for Gimnasia de La Plata.

BILDER

Bildet viser Diego Maradona på fotballbanen i 1991.

JUBEL: Diego Maradona, slik han blir husket på fotballbanen. Dette er fra en kamp i 1990. FOTO: DANIEL GARCIA / AFP/ NTB

Vis bildetekst