Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Maradona gråt

President Cristina Kirchner ringte Diego Maradona etter tapet mot Tyskland. Da klarte ikke treneren å snakke.

Lørdag tapte Argentina 0-4 mot Tyskland. De to lagene møttes i kvartfinalen i verdens-mesterskapet (VM) i fotball. Det skjer i Sør-Afrika.

LES OGSÅ: FØRSTE TEST FOR MARADONA

Cristina Kirchner er president i Argentina. Etter kampen ringte hun til landslags-trener Diego Maradona. Hun ville vise Maradona at hun støtter ham selv om laget hans tapte. Men det ble ikke noe av samtalen.

– Jeg ringte til Maradona lørdag. Men han kunne ikke prate fordi han bare gråt. Jeg vil støtte ham. Ingen har gitt oss så mye glede på fotballbanen som Diego Maradona, sier Kirchner.

Mange hadde Argentina som favoritt da VM startet. Derfor var det et sjokk da laget måtte reise hjem uten medalje.

LES OGSÅ: VM-DRØMMEN KNUST

Maradona og spillerne på det argentinske landslaget ble invitert på besøk til presidenten. Det takket de nei til. De var flaue over tapet mot Tyskland.

– Spillerne nektet å komme hit. De mente at de ikke fortjente det. Det mener jeg er feil. De fortjener det. Og jeg kommer til å vente på dem, sier Kirchner.

Diego Maradona er tidligere fotballspiller på det argentinske landslaget. Han har også spilt for klubbene Barcelona, Napoli og Sevilla. Maradona var stor stjerne på 1980-tallet og 1990-tallet. Han ble kåret til århundrets spiller. Prisen fikk han sammen med den brasilianske fotballspilleren Pelé.


Maradona imponerte alle da Argentina vant VM i 1986. I kampen mot England skåret han det som har blitt kalt «århundrets mål».

Maradona har slitt med overvekt og rusmisbruk. Likevel er han fremdeles populær blant folk. I 2008 ble han trener for det argentinske landslaget.