Sport

Marit Bjørgen er favoritt

Marit Bjørgen er i kjempeform. I dag kan hun vinne enda en gullmedalje i NM. – Det er godt å kjenne at kroppen fungerer, sier Bjørgen.

Denne uka er det norges-mesterskap (NM) i ski. Det skjer på Lygna i Oppland. Marit Bjørgen er en av de som har gått fortest. Torsdag vant hun gull med 10-kilometer klassisk. Ingen andre har vunnet så mange gullmedaljer i NM som Bjørgen. Gullmedaljen hun vant torsdag var nummer 18.

– Å vinne NM er like stort hver gang. Det er godt å kjenne at kroppen fungerer og at skiene er perfekte. Det sier Bjørgen til kanalen NRK.

Bjørgen er i kjempeform. Slik var det ikke i Lillehammer i desember. Da var hun sliten.

– Jeg har fulgt planen min. Kroppen fungerer bedre og bedre. Jeg håper å bli enda litt bedre, sier Bjørgen.

I dag skal hun konkurrere i skiathlon. Første runde går skiløperne klassisk stil. Andre runde bytter de ski og går med skøyteteknikk.

Hvis Bjørgen vinner, blir hun gratulert av kongen. Kong Harald er veldig interessert i ski. Han er gjest både lørdag og søndag. Og kommer til å følge ivrig med.

Mange håper at Bjørgen vil vinne medaljer i verdens-mesterskapet (VM). Det begynner 23. februar, i Lahti i Finland. Der er Bjørgen favoritt.

– Jeg føler meg veldig bra. Jeg kjenner at kroppen fungerer. Det er et godt tegn. Jeg håper at jeg kan bli enda noen hakk bedre før VM. Det sier Bjørgen til nyhetsbyrået NTB.

Men ingenting er sikkert.

– Det er ikke bare enkelt å hente medaljer. Ting skal klaffe både med ski og dagsform. Jeg skal være veldig glad om jeg klarer å få med meg noen medaljer, sier hun.

Siste utgave

På forsiden nå