Sport

Marit sikret gullet

Marit Bjørgen er best i sprint. Onsdag kveld vant hun gull i OL.

– Jeg har ikke skjønt det helt enda. Jeg har ikke hatt så mye tid å tenke på etter løpet. Det har skjedd så mye. Men jeg er veldig glad. Jeg klarte noe jeg har drømt om lenge, sier Marit Bjørgen til nyhetsbyrået NTB.

Onsdag kveld var Bjørgen best i De olympiske leker (OL). Hun vant gull på kvinnenes sprint i langrenn. Det var Norges første gullmedalje i Vancouver i Canada.

Det var også Norges 99. OL-gull i historien. Bjørgen tror hun også kan vinne gull nummer 100.

– Nå kan jeg slappe mer av. Jeg har fortsatt mange sjanser. Kjæresten min Fred Børre har ett OL gull. Nå har vi like mange. Jeg håper jeg kan vinne ett til i Vancouver, sier hun.

Etter seieren ble det mye å gjøre for Bjørgen. Hun måtte sjekkes for doping. Ha et møte med pressen. Besøke Sjømannskirken. Og få utdelt medaljen sin.

Marit Bjørgen er foreløpig best av de norske utøverne i OL.

Mange mener at Petter Northug var Norges største gullhåp i OL. Onsdag klarte han å vinne sin første medalje i OL. Han fikk bronse på mennenes sprint. Det er hans beste løp så langt i OL. Mandag endte han på 41. plass i 15 kilometeren i langrenn. LES MER HER: Smurte seg bort

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen klarte ikke å vinne i skiskyting. Helene Olafsen falt i finalen i snowboardcross. LES MER HER: Svenskene slår oss

Vet du hvordan de forskjellige konkurransene fungerer? Og hvilke regler det er i curling, hopp, langrenn eller snowboardcross? Det forklarer vi deg i disse nyhetsgrafikkene:

HOPP: Se hvor Anders Jacobsen skal hoppe.
Og hvordan dommerne teller poeng. SE MER HER

LANGRENN: Du kan se alle løypene som brukes i OL.
Og hvilke forskjeller i høyde Petter Northug og de andre norske utøverne må takle. SE MER HER

CURLING: Her forklarer vi alt om curling. Hvordan stenene ser ut.
Hvilke regler som finnes. Og hvordan Norge kan vinne. SE MER HER

SNOWBOARDCROSS: Helen Olafsen kan vinne gull.
Her kan du se hvordan løya hun skal kjempe i, ser ut.
Og hvilke utfordringer utøvere i snowboardcross må takle. SE MER HER

Siste utgave

På forsiden nå