Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Marthinsen vant gull

Mariann Marthinsen vant Norges første gull i Paralympics i Sotsji. Hun sier det er helt ubeskrivelig, så glad er hun.

Mariann Marthinsen tok Norges første gull i Paralympics. Det er olympiske leker for funksjonshemmede. Hun vant i sprint langrenn sittende onsdag.

– Det er en helt ubeskrivelig følelse. Jeg klarer ikke helt å skjønne det som har skjedd. Dette vil jeg ta med meg som en glede resten av livet. Jeg klarte det med et par centimeter, sa Martinsen til NRK.

Og akkurat så spennende var det. Hun var bare noen centimeter foran. Marthinsen var raskest i det første løpet, prologen. Hun vant også sin gruppe i semifinalen. Det var tre andre som var raskere enn henne i den andre gruppa i semifinalen. Derfor så det vanskelig ut for Marthinsen i starten av finalen. Det så ut til at hun kom til å bli låst inne av de andre.

Men så løsnet det mot slutten. I den siste svingen gikk hun fra fjerde til tredjeplass. Helt på slutten av løpet staket hun seg forbi Tatjana McFadden fra USA. Da fikk hun brukt kjempekreftene sine.

– Jeg har blitt låst inne før. Men da jeg var på flata skjønte jeg at det kunne gå. Fy søren så seig hun McFadden var. Men jeg vant med et par centimeter, sa Marthinsen.

Martinsen startet sin karriere i Paralympics med å ta bronse i svømming i Beijing for seks år siden.

Martinsen var kjempeglad etter seieren. Hun har trent veldig hardt. Treneren Torbjørn Broz Pettersen begynte å gråte. Det er ikke vanlig at han gjør det.

– Jeg er rørt! I tre og et halvt år har vi jobbet mot dette målet. Så klarer hun de på de siste fire-fem meterne. Da begynte jeg å gråte, sa Pettersen.

Birgit Skarstein ble slått ut i semifinalen i den samme øvelsen, skriver nyhetsbyrået NTB.