Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Martinsen vil bare ha morsom sesong

Han er tilbake på Lillehammer etter åtte år som proff i utlandet. Nå gleder han seg til årets sesong i norsk ishockey skal starte.

Den norske ligaen i ishockey starter lørdag. Andreas Martinsen skal spille i den i år. Han er tilbake i Norge, etter å ha vært proff i USA. Han har spilt ishockey i mange land. Men det har også vært tunge stunder. Han har mistet noe av gleden med sporten. Det håper han å finne tilbake til i Lillehammer i år.

– Da jeg var i USA, var mitt eneste mål å spille i ligaen NHL. Det var på en måte det eneste jeg tenkte på, sier han.

Martinsen spilte for Lillehammer fram til 2012. Etter det har han spilt i Tyskland og i Sveits. Han har også spilt for flere klubber i NHL. I tillegg har han spilt for de nest beste lagene i ligaen AHL. Men det ble han lei av etter en stund.

– Jeg vil komme til hallen for å spille kamper og for å vinne. Mens målet med AHL er å utvikle unge spillere. Da må mange få prøve seg, selv om det kan bli tap. Jeg trenger å finne igjen litt av den gløden og gleden av å vinne, sier Martinsen.

Han er sikker på hva han skal gjøre i år.

– Jeg skal bare spille hockey og ha det gøy. Det er dét det handler om. Jeg er heldig som har sjansen til å få meg en jobb og spille hockey i byen jeg kaller min hjemby.