Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

«Matta» er død

Fotball-helten Svein «Matta» Mathisen er død.

Den tidligere fotball-spilleren Svein «Matta» Mathisen døde torsdag morgen. Han ble 58 år gammel. Han døde etter lengre tids kreft-sykdom.

Mathisen spilte 327 kamper i eliteserien. Han spilte 663 kamper for forball-klubben Start i Kristiansand. Der skåret han 106 mål i årene fra 1973 til 1989. Ingen har skåret flere mål for klubben enn ham. Han ble serie-mester med Start i 1978 og i 1980. Mathisen spilte også for den skotske klubben Hibernian. Det skriver nettstedet NRK.no.

Mathisen ble sykemeldt i fjor sommer. De siste årene av livet jobbet han som sports-sjef for Start.

– Det var et sørgelig og svært trist budskap jeg mottok. At han var alvorlig syk, var jeg klar over. Jeg fikk nytt håp da jeg så at Svein så bedre ut og var på Start-kamp senest i forrige uke, sier Arne Scheie til nyhetsbyrået NTB. Scheie jobber som journalist og kommentator for NRK Sporten.
Mathisen spilte 25 kamper for Norges landslag i fotball. Etter at han sluttet som fotballspiller, jobbet han i NRK og TV 2. Han har også vært sports-leder for avisa Fædrelandsvennen.
– Vi hadde et langt og nært forhold. Vi jobbet, festet og diskuterte fotball sammen. Også hadde han en fantastisk humor. Den likte jeg veldig godt, sier Scheie til NRK.no.