Sport

Måtte kjempe på sekunder

Det ble ni timer med raske sjakkangrep og strid på sekunder for å kåre vinneren av en stor sjakkturnering. Slik gikk det med sjakkspiller Magnus Carlsen.

Den viktige sjakkturneringen Grenke Chess skulle avsluttes mandag. Men da hadde den norske sjakkspilleren Magnus Carlsen like mange poeng som tyske Arkadij Naiditsch. Dermed måtte de to ta omspill. De fikk ti minutter samlet til å bli ferdig med hele partiet. Begge vant hver sin runde.

Da ble det enda en ny runde omspill. Spillerne måtte spille med enda kortere tid å tenke på. Nå hadde de bare fem minutter til å spille hele partiet. Trekkene gikk veldig raskt, på sekunder. Det var en fordel for Carlsen. Han er nemlig verdensmester i både lynsjakk og hurtigsjakk. Det samme skjedde på ny, det ble uavgjort.

Nå måtte de to over på det som kalles armageddon-parti. Det betyr at den som spiller med de hvite brikkene, må vinne partiet. Hvis ikke, har han tapt gullet. Carlsen fikk hvite brikker. Han spilte kjemperaskt, skriver nettavisa aftenposten.no.
- Kanonspill. Klasse, sa TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer.

Det hele gikk så fort at Hammer ikke rakk å kommentere de ulike trekkene. Og Carlsen lyktes med sine raske angrep. Han vant turneringen.

Carlsen var sliten, men glad etterpå.

- Jeg klarte ikke å tenke ordentlig i det hele tatt de siste partiene. Men det gikk, sa han til TV 2.

LES OGSÅ: Carlsen vant turnering

Siste utgave

På forsiden nå