Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mener det er pinlig at bare en tilskuer blir straffet for rasisme

En person blir nektet å komme inn på fotballkamp i Aalesund før 2022. Det er straffen for rasisme mot Amahl Pellegrino. Men han mener det er pinlig at bare en blir straffet.

Amahl Pellegrino er en norsk fotballspiller. Han spiller for laget Kristiansund. Han var sint og oppgitt etter en kamp mot laget Aalesund. Den ble spilt søndag. Årsaken var rop fra tribunen bak det ene målet. De skal ha vært rasistiske.

«Til alle dere rasister bak målet på Color Line stadion. Dere er en stor vits! Tenk at vi i 2020 bare skal stå på siden og se på. Det er trist», skrev Pellegrino på sin Twitter-konto etter kampen.

Nå har Aalesund funnet ut hvem som ropte mot Pellegrino. Personen blir nektet å komme på flere kamper i år og neste år.

– Vi har tatt saken på stort alvor. Vi ønsker ikke at spillere, tilskuere eller andre skal oppleve rasisme. Verken på vår stadion eller på andre steder, sier Geir Vik. Han er klubb-direktør i Aalesund.

Personen som ropte til Pellegrino skal ha hatt forståelse for å bli nektet å komme på kamp. Personen skal også ha beklaget det som har skjedd, ifølge klubben.

Men Pellegrino er ifølge kanalen Eurosport alt annet enn fornøyd med straffen.

– Jeg tror ikke jeg vil kommentere det. Det er pinlig. Vi går ett steg fram og ni tilbake. Det er bare å gratulere. Mer vil jeg ikke si, sier Pellegrino til kanalen.

– Det er utrolig at kun én person blir straffet når du hører dette. Det var jo dette jeg reagerte på på søndag. Det var ikke han som ropte «jævla apekatt» i det lydklippet som TV 2 la ut. Det hørte jeg ikke selv. Jeg hørte alt det andre. Det de sa da jeg sto ute på banen sammen med Christian Michelsen etter at kampen var ferdig, sier han til avisa Tidens Krav.

Pellegrino har delt lydklippet på sin konto på Twitter. Der er det mulig å høre flere stemmer som roper til Pellegrino.

Han sier han er opptatt av at andre skal slippe å oppleve det samme som han selv.

– Jeg har håp om at neste generasjon skal slippe dette. Det er derfor engasjerer jeg meg så sterkt, sier han til Tidens Krav.

Aalesund sier straffen er basert på reglene som gjelder på stadion. De sier til Eurosport at de også har fått råd fra Norges Fotballforbund.