Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mener Super League ikke er over

Presidenten i Real Madrid gir ikke slipp på drømmen om den nye europeiske Superligaen.

– Alle som tror at prosjektet er over, tar feil, sier Florentino Pérez. 

Han er president i Real Madrid. Etter planen skulle han ha ledet Super League.  

Mandag kom planen om en ny europeisk Superliga. Tolv av de beste fotball-klubbene var med. 48 timer senere hadde halvparten av klubbene trukket seg. Onsdag var det bare tre klubber igjen. Drømmen var over. 

Real Madrid-presidenten er skuffet over det. Han vil ikke slippe planene. 

– Jeg er lei meg og skuffet fordi vi har jobbet med dette prosjektet i tre år. Kanskje vi ikke har klart å forklare det godt nok, sa Pérez til radioprogrammet El Larguero. 

Han insisterer på at Super League-prosjektet ikke er over. Han sier at alle de tolv klubbene fortsatt har kontrakt med ligaen. Han mener at de fortsatt må betale, selv om de har trukket seg. 

I England har Super League-planene fått følger. Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham og Liverpool trakk seg alle ut. Likevel blir kanskje lederne i klubbene straffet Det melder nyhetsbyrået Sky Sports. 

Lederne må trekke seg fra verv de har i styrer og komiteer. Richard Masters skal ha bedt dem om å trekke seg frivillig. Hvis ikke vil de bli fjernet. Masters er sjef i den engelske turneringen Premier League.

Også de Italienske klubbene trakk seg ut av Superligaen. Juventus, Milan og Inter var med i prosjektet fra start. Men Italias fotballforbund vil ikke straffe dem for det. 

– Man kan ikke straffe noen for en plan som ikke ble satt ut i verket, sier Gabriele Gravina. Han er Italias fotballpresident.  

Han mener at prosjektet er et signal på at noe på at noe ikke funker. 

– Vi bør komme med forslag og løsninger for å hindre nye utbryter-prosjekter, sier han.