Sport

Mener svenske Kalla blir farligst

Alle de norske tror at svenske Charlotte Kalla blir den som kan ta gullet i tremila lørdag. Søndag er det guttas tur.

Svenske Charlotte Kalla blir den som kan ta gullet i tremila lørdag. Det tror alle de norske jentene som skal gå konkurransen i De olympiske leker (OL).

Therese Johaug, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira skal starte sammen med Marit Bjørgen. De skal gjøre alt for å stoppe Kalla.

De siste dagene har Charlotte Kalla vært sliten. Hun har bodd på hotell utenfor OL-landsbyen der deltakerne bor.

– Hun trengte ro. Og så har hun kjent seg litt tett i nesen, sier Rikard Grip til nyhetsbyrået TT. Han er landslagssjef for Sverige.

– Men hun har fått trent de siste to dagene. Hun er klar for tremila på lørdag, sier han.

Marit Bjørgen er glad for at det går bedre i OL. Hun var litt lei seg etter at det gikk dårlig i tre løp i OL. Hun lurte på om hun var i form. Det skriver TV 2.

Bjørgen tok først gull i 15 kilometer med skibytte, men så gikk det ikke like bra etter det. Alle de norske skiløperne hadde problemer med dårlig glid på skiene. Men Bjørgen vil ikke at folk skal kjefte på smørerne. Onsdag gikk hun inn til gull i lagsprinten. Hun vant sammen med Ingvild Fløgstad Østberg.

– Det er godt å kjenne at kroppen fungerer igjen nå, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER:Sprintet inn til gull

Norge har aldri vunnet OL-gull på tremila for kvinner. Men Marit Bjørgen vant tremila i verdens-mesterskapet (VM) i Val di Fiemme i fjor. Therese Johaug vant i VM i Oslo i 2011.

– Det er ikke sikkert at det som var bra i fjor, holder i år, sier Bjørgen.

Men jentene tror på hverandre.

– Vi har et sterkt lag. Vi kan være fremme i teten alle sammen. Hvis det skjer, så trenger vi kruttet på slutten, sier Therese Johaug.

Johaug vil ha best sjanser om hun klarer å få konkurrentene bak seg før slutten. Det mener trener Egil Kristiansen.

3 mil for kvinner: Lørdag klokken 10.30 på TV 2

5 mil for menn: Søndag klokken 08:00 på TV 2

Søndag skal mennene gå femmila. Petter Northug har fremdeles ingen medalje i OL. Men han er ikke sur. Onsdag gikk Northug og Ola Vigen Hattestad sprint-stafett. De kom på fjerdeplass. Northug klarte ikke å ta igjen de andre som gikk foran.

– Kan ikke gå rundt å være sur for det. Kroppen kjennes veldig bra. Og det er et løp igjen. Jeg får spare kruttet til da, sa Northug etter sprinten onsdag.

Det er Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen og Tord Asle Gjerdalen som skal gå sammen med Petter Northug. Femmila er den siste øvelsen i langrenn i OL. Det er siste mulighet for de norske gutta å ta medalje alene.

Norge kan få flest medaljer av alle i OL. Men Norge er det landet med færrest innbyggere av de som er med. Før helgen ser det slik ut:

Norge: 10 gull, 4 sølv, 7 bronse. Norge har 5 millioner innbyggere i landet.

Tyskland: 8 gull, 4 sølv, 4 bronse. Tyskland har 82 millioner innbyggere i landet.

USA: 7 gull, 5 sølv, 11 bronse. USA har 310 millioner innbyggere.

Russland: 6 gull, 9 sølv, 7 bronse. Russland har 139 millioner innbyggere.

Siste utgave

På forsiden nå