Sport

Molde jublet for gull

For andre år på rad kunne fotball-laget Molde feire gullet i eliteserien.

Daniel Chimas Chukwu ble den store helten på fotball-laget Molde søndag. Han sørget for at fotball-laget vant 1-0 over Hønefoss. Samtidig tapte rivalen Strømsgodset mot Sandnes Ulf. Dermed var det klart: Molde vant eliteserien i fotball for andre år på rad.

Rundt 10.000 Molde-fans var kommet for å se kampen. Det tok en stund før de kunne begynne å juble. Moldes spiller Jo Inge Berget ødela en stor sjanse. Han traff ballen så dårlig at den trillet rett inn i hendene til Steve Clark. Han er keeper for Hønefoss. Moldes Pape Pate Diof nikket til ballen så den fôr over mål.

Samtidig fulgte Molde-fansen også spent med på kampen mellom Strømsgodset og Sandnes Ulf. Dersom Strømsgodset tapte, var Molde sikret seier.

LES MER HER: Molde på vei mot gullet

Da det ble pause, så det ut til at Molde ville ta sølvet. Stillingen var 0-0 mellom Molde og Hønefoss. Samtidig ledet Strømsgodset i sin kamp.

Men det tok ikke lang tid før Molde-fansen begynte å tro på gull igjen. Etter pausen gjorde Moldes manager Ole Gunnar Solskjær endringer i laget. Han byttet ut Davy Claude Angan og sendte Daniel Chimas Chukwu ut på banen. Etter 13 minutter nikket Chukwu ballen i mål, skriver nyhetsbyrået NTB.

Hønefoss klarte ikke å ta igjen Molde. Like etter ble det klart at Strømsgodset tapte 1-2 mot Sandnes Ulf. Da kunne både spillere, trenere og fans juble over gullet.

– Det er helt fantastisk og utrolig stort å vinne igjen. Det er en enda større prestasjon enn i fjor, sa Daniel Berg Hestad til NTB.

Etter kampen ble spillerne hyllet av fansen. Ole Gunnar Solskjær lovet at de skulle feire. De begynte med å sprute champagne på hverandre.

– Jeg blir skuffet hvis noen går hjem før klokka er 01.00 i natt. Vinner du serien, så skal du feire, sa han til VG Nett.

Solskjær har vært manager for Molde i to år. Begge disse årene har laget vunnet eliteserien. Etter kampen søndag skrøt han av spillerne sine.

LES MER HER: Solskjær klar for Molde

– Det er fantastisk. Gutta har vært skjerpet og det har vært mye snakk om vi skulle klare det, sa Solskjær til nettavisa db.no.

Molde har i år spilt i europaligaen. Men målet er å spille i mesterligaen neste år.

I europaligaen har laget en viktig kamp 22. november. Da må de vinne mot danske FC. København for å ha sjansen til å gå videre. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå