Sport

Molde og RBK til gruppespillet

Både Rosenborg og Molde kunne juble torsdag. Nå er de to fotball-lagene klare for gruppespillet i europaligaen.

Fotball-laget Molde vant 2-1 over nederlandske Heerenveen torsdag. Sammenlagt på de to kampene mot nederlenderne vant nordmennene hele 4-1. Dermed gikk Molde videre. Det er 13 år siden sist laget var klar for et gruppespill i en av europacupene.

Trener Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med spillerne sine.

– Dette er en fantastisk kveld for klubben og spillerne. Nå får spillerne prøvd seg på et høyere nivå og lært. Da vi skåret det andre målet, skjønte jeg at vi var videre. Da var kampen avgjort, sa Solskjær til avisa Dagbladet.

Han var også sikker på hvilket lag han aller helst vil spille mot i gruppespillet.

– Jeg vil ha Liverpool. Vi vil spille mot gode lag, sa Solskjær.

I Trondheim varte spenningen helt til siste slutt. Fotball-laget Rosenborg (RBK) møtte polske Legia Warszawa på Lerkendal stadion i Trondheim. Stillingen var lenge 1-1. Mange trodde lagene måtte spille ekstra-omganger. Men tre minutter før full tid skåret Mikkel Diskerud for RBK. Dermed er også Rosenborg videre.

– Dette kjennes veldig, veldig bra. Vi spiller en svært god kamp, sier trener Jan Jönsson til Canal 9. Det skriver nettavisa VG Nett.

Men det var ikke bare spillet som fikk oppmerksomhet på Lerkendal. Legia Warszawas fans tente opp bengalske lys. Det tok fyr i deler av banneret de hadde med seg. Også et av setene på tribunen tok fyr.

Laget Tromsø fikk det ikke til torsdag. De tapte 1-0 mot det serbiske laget Partizan Beograd. Nå er Tromsø ute av europaligaen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå