Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mørk advarer Danmark

I kveld møter Norge Danmark i håndball-EM. Spiller Nora Mørk sier Danmark kan grue seg.

– Vi har mye mer, sa Nora Mørk fredag. Da vant Norge endelig mot Russland. Seieren i europa-mesterskapet (EM) i håndball var ekstra bra. Norge tapte mot Russland i De olympiske leker tidligere i år.

Norge vant 23-21 mot Russland. Dermed går de norske jentene videre i mesterskapet. De har vunnet alle sine kamper i EM så langt. I kveld ( søndag) møter de Danmark. Vinner Norge da, kan plassen i semifinalen være sikret. Selv om de har to runder igjen å spille.

– Det var ikke mange av oss som traff toppnivået i denne kampen, sa Nora Mørk etter fredagens kamp.

– Vi spilte ganske bra i forsvar. Silje Solberg var kjempegod i målet. Men vi kan mye mer. Da er det deilig å vinne en kamp som denne, sa hun.

Norge lå først under i kampen. Men de endte altså tre mål foran.

– Vi noe å jobbe med. Det var litt for mye slurv. Når vi spiller som et lag, viste vi igjen at vi er best, sa Thorir Hergeirsson etter kampen. Han er landslagssjef. Han mener også at Norge spiller bedre i forsvar. Men at det fortsatt ikke er helt der det skal være.

Keeper Silje Solberg hadde det tøft i starten. Men i store deler av 2.-omgangen sto hun fantastisk.

Norge skal også spille mot Ungarn og Tsjekkia i hovedrunden i EM. Noen eksperter mener det bør gå bra. Årsaken er at lagene er dårligere enn Norge.

Semifinalene spilles fredag neste uke. Det spørs om Norge er med der.