Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Møter enøyd kjempe

De norske håndball-herrene er videre i EM. Lørdag møter de Polen og spilleren Karol Bielecki.

Karol Bielecki skåret ni mål for Polen tirsdag i europa-mesterskapet i håndball. Lørdag møter Norge laget og spilleren med ett øye.

Bielecki fikk hånden til en motspiller i venstreøyet i 2010. Det skjedde i en treningskamp mot Kroatia. Polakken sank sammen på banen, og det var åpenbart at noe var galt. Bielecki ble sendt til to av Europas beste øye-eksperter. Men de klarte ikke redde synet hans-.

– Jeg føler at jeg har vokst på det som hendte og er en like god spiller nå som før, sa Bielecki i november 2010, få måneder etter uhellet.

Den norske håndball-spilleren Erlend Mamelund synes Bielecki løser hverdagen fantastisk.

– Han var en av verdens beste spillere før uhellet, og han er det også i dag. Det er en fantastisk prestasjon. Hadde jeg spilt med et øye hadde, det ikke blitt mange pasninger ut til vingen, sier Mamelund til nyhetsbyrået NTB.

Norge spilte seg tirsdag videre til hovedrunden. De vant 29-27 over Hviterussland. Samtidig vant Kroatia over Island, og dermed vant Norge sin gruppe. Da fikk de med seg fire poeng videre. Det har også Polen. Og Polen vil gjerne vinne gull i EM hjemme.

Én seier av tre mulige der, kan være nok til å gi semifinaleplass for Norge.

– Nå skal vi bare slippe skuldrene ned og ha det gøy. Det er jo dette vi trener for hver dag, sier Mamelund.

I tillegg til Polen skal Norge spille mot Frankrike og Makedonia. Frankrike er mestere fra verdens-mesterskapet, De olympiske leker i tillegg til EM. Norges beste prestasjon i et mesterskap er sjetteplassen fra EM i 2008.

LES MER HER: Han blir ikke klar til kamp