Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mourinho slutter i Real Madrid

José Mourinho slutter som trener i Real Madrid. Carlo Ancelotti er favoritt til å bli ny trener.

Mandag kom nyheten som mange hadde ventet på. Etter denne sesongen slutter José Mourinho som fotball-trener i Real Madrid.

Klubb-president Florentino Pérez fortalte dette på en pressekonferanse i Madrid mandag kveld. Mourinho har vært trener for Real i tre sesonger. Han hadde kontrakt i tre år til.

LES MER HER: Ferdig i Inter

– Vi er takknemlige for jobben Mourinho har gjort, og vi ønsker ham det beste for framtiden. Med ham har vi tatt et viktig steg framover på det sportslige plan, sa Pérez.

Han understrek at Mourinho ikke har fått sparken.

– Ingen har fått sparken. Klubben og treneren er enige om at tiden er inne for å avslutte samarbeidet.

Real Madrid har ikke vunnet noen store titler denne sesongen. Fredag tapte de mot Atlético i cupfinalen. Det er igjen to serierunder i La Liga, og Real ender på annenplass bak Barcelona.

LES MER HER: Sørget for en Real nedtur

Det har vært mye uro i Real Madrid denne sesongen. Spanske medier har hevdet at Mourinho har hatt konflikter med flere spillere. Blant annet har han satt keeper og lagkaptein Iker Casillas på benken det siste halvåret.

I cupfinalen mot Atlético ble Mourinho veldig sint. I det 76. minutt sa dommeren at han måtte se resten av kampen fra tribunen. Real tapte kampen 1-2 etter ekstraomganger.

Carlo Ancelotti er favoritt til å bli ny trener i Real Madrid. Han er trener for den franske klubben Paris Saint-Germain. Men han har ikke fått lov til å forlate denne klubben. Florentino Pérez bekreftet mandag at Real har hørt om italieneren er tilgjengelig. Men han sa også at det er andre som også kan bli trener for Real. 

– Vi har ikke inngått noen avtale med andre trenere. Det blir jobben vår de neste dagene, sa Pérez.

– Han (Ancelotti) sa at han vil forlate oss for Real Madrid, men jeg sa at det ikke er mulig ettersom han fortsatt har kontrakt i ett år, har PSG-leder Nasser al-Khelaifi sagt.

Mourinho har ikke sagt mye for å benekte at han blir manager i Chelsea neste sesong. Han har beskrevet det siste året som det verste i sin karriere som trener.

I Chelsea har Rafael Benítez vært ansatt som midlertidig manager siden Roberto Di Matteo ble sparket i november i fjor. Det er ventet at Mourinho vil bli trener i Chelsea igjen snart. 

På midten av 2000-tallet vant Mourinho to seriegull, én FA-cuptittel og ligacupen to ganger som Chelsea-sjef.