Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Mulighetene er gode

Nils Johan Semb er sjef for toppfotball i Norges Fotballforbund. Han mener Norge har en sjanse til å nå europamesterskapet (EM) i fotball.

– En drømme-trekning!

Norge møter Ungarn til omspill 12. og 15. november. Fotball-eksperter over hele landet jublet da det ble kjent. Omspillet gir Norge en ny sjanse til å få en plass i Europamesterskapet (EM) i fotball. Og mange er enige om at Norge kan vinne over Ungarn.

– Jeg tror mulighetene er gode. Vi er optimistiske, og tror at dette kan gå. Det blir tette og jevne kamper. Men vi tror vi klarer det, sier Nils Johan Semb til Klar Tale.

Semb er sjef for toppfotball i Norges Fotballforbund. Han trente herrelandslaget i fotball forrige gang Norge kvalifiserte seg til EM. Det var i 1999.

De siste kampene mot Ungarn har Norge vunnet. Men omspill er noe helt spesielt, sier Semb. Det står mye på spill.

– I den typen kamper er utfordringen å spille på høyt nivå i to kamper. Vi har et veldig ungt lag. Det er mye talent i laget. Men de har ikke vært i så mange sånne situasjoner før. Samtidig er det spillere som spiller på høyt nivå i Europa og i Norge, sier Semb.

Norge har spilt fire kamper for å forsøke å kvalifisere seg til EM. I løpet av kampene har laget blitt bedre og bedre. De har spilt seg til bedre selvtillit.

– Vi tror de er klare, sier Semb.

Han mener det norske laget er godt organisert og spiller bra sammen. I tillegg jobber de hardt, og har høy moral. Han vil ikke snakke om svakheter.

– Vi tenker på hvordan vi kan få fram det beste i oss selv, og hvordan vi kan utnytte svakheter hos Ungarn, sier han.

Ifølge Semb er Ungarn et lag med mye rutine. Mange av spillerne er godt voksne.

– Deres lag har høyere alder i gjennomsnitt enn det vårt lag har. Det er et godt dødball-lag. Det henger sammen med at de er fysisk sterke. Men de har ikke så mange spillere som spiller i store ligaer. Så det er et lag jeg føler vi kan matche, sier Semb.