Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Nå er jeg en legende

Usain Bolt sprintet til ny seier i OL torsdag. Etterpå både jublet og kjeftet han.

Usain Bolt har vært sikker på at han skulle ta gull i De olympiske leker (OL). Torsdag gjorde han nettopp det. Han vant finalen i 200 meter sprint med tiden 19,32 sekunder.

80.000 personer satt på tribunene i Olympiastadion og fulgte med da sprinterne gjorde seg klare. Og Bolt ga dem showet han hadde lovet.

Han spurtet avgårde, men mot slutten av løpet sakket han farten. Bolt kikket bak seg og så at han kom til å vinne. Så kikket han opp på publikum og gjorde tegn til at de skulle hysje. Da han krysset mållinjen ville han vise at han hadde krefter igjen. Derfor la han seg ned og tok flere armhevingher.

– Nå er jeg en legende. Jeg gjorde det jeg var kommet hit for å gjøre, og jeg er den aller største utøveren akkurat nå. Jeg er like stor som Michael Johnson. Han vant alt da jeg vokste opp. Nå gjør jeg det samme, sa Bolt etter løpet. Det skriver nettavisa VG Nett.

Yohan Blake tok sølvmedaljen, mens Warren Weir tok bronse. Dermed ble det både gull, sølv og bronse til Jamaica torsdag.

Etter løpet skulle Bolt snakke med pressen. Han brukte mye av tiden til å kjefte på Carl Lewis. Lewis var tidligere en av USAs beste sprintere. Han vant totalt 9 gull i flere OL.

Lewis har sagt at han er bekymret for om Jamaica jobber nok mot doping. Det skjedde noen dager etter OL i 2008.

– Ingen anklager noen, men når noen løper 10,03 det ene året og 9,69 året etter, er du en idiot om du ikke setter spørsmålstegn ved det. Punktum, sa Lewis.

Det likte absolutt ikke Bolt.

– Carl Lewis? Jeg har ingen respekt for ham. Det han sier om friidretts-utøvere, er nedverdigende. Han vil bare ha oppmerksomhet, fordi ingen snakker om ham lenger, sa Bolt.

Men Bolt sendte også en hilsen til Norge.

– Dere har vært topp mot meg. Jeg elsker å komme til Norge. Dere viser meg alltid kjærlighet. Jeg ser alltid frem til å løpe der, det er alltid moro, det er alltid mye energi. Takk skal dere ha. Jeg er nå en legende, og jeg skal fortsette å løpe fort. Ikke i år, for jeg skal kose meg nå. Så om jeg taper noe løp, ikke bryr dere om det. Det er bare jeg som morer meg. Takk for alt. Dette er nummer fem. Jeg har ett igjen. Og følg meg på Twitter, sa han til kanalen NRK.