Sport

Nå går det oppover med Casper

I helgen har Casper Ruud spilt sine beste kamper. Nå er han nummer 274 av de beste tennisspillerne i verden.

Casper Ruud mangler bare 30 til 40 plasseringer. Da kan han få bli med i tuneringene Grand Slam og Australia Open. Det skriver kanalen NRK.

Grand Slam er de fire viktigste turneringene for tennis i verden. En av dem er Australia Open i januar. Spillerne kan vinne flere poeng og mer penger enn i de andre turneringene. Det skriver nettstedet Wikipedia.

– Kommer jeg inn blant de 250 beste i verden, så får jeg bli med i alle Grand Slam-turneringene. Da blir det litt andre boller, sier Ruud til NRK.

Tennisekspert Jan Frode Andersen tror Ruud vil få spille i Australia Open i januar.

– Det tror jeg han klarer. Han har tid frem til jul. Da er påmeldingsfristen. Jeg er helt sikker på at han får noen resultater som tar ham opp til plass nummer 250, sier han til NRK.

Ruud er bare 17 år gammel. I januar hadde plass nummer 1.139 i verden. Etter kampene i helgen klatrer han fra 450. plass til 274. plass. Ruud blir stadig mer kjent i utlandet. Han har imponert veldig når han spiller tennis. Han blir regnet som et stort talent. På topp 100 lista i verden er det bare tre spillere som er yngre enn 20 år. Det er Alexander Zverev fra Tyskland, Borna Coric fra Kroatia og Taylor Fritz fra USA. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I helgen spilte Ruud sine beste kamper noen gang. Han klarte å vinne finalen i turneringen ATP Challenger i Spania lørdag. Da vant Ruud mot Taro Daniel fra Japan. Før turneringen var Daniel på plass 101. av de beste i verden. Før dette vant Ruud kvartfinalen mot Inigo Cervantes fra Spania. Cervantes hadde da plassering nummer 75 i verden.

Men Ruud har ikke så god tid til å feire seieren. Allerede denne uka er han med i en ny turnering. Det skjer i Szczecin i Polen. Neste uke skal den unge stjerna videre til Kina. Der vil han kanskje spille mot spillere som er blant de ti beste i verden.

Også faren til Ruud har spilt profesjonell tennis. Han heter Christian Ruud. Han klarte å bli nummer 39 i verden i 1995. Da var han 23 år gammel.

Siste utgave

På forsiden nå