Sport

Nå gleder hun seg til kamp

Cecilia Brækhus skal bokse sin andre kamp i USA. Hun er klar for en utfordring.

Om en knapp måned møtes to kvinner i ringen i USA. Norske Cecila Bækhus bokser mot Aleksandra Magdziak-Lopes fra Polen. Kampen skjer i Carson 8.mars. Byen ligger sør for Los Angeles.

– Jeg kjenner Aleksandra veldig godt. Dette blir en svært tøff utfordring for meg, sier Brækhus i en pressemelding.

Magdziak-Lopes har tidligere bokset to tittelkamper. Hun har vunnet 18 kamper. I tillegg har hun bokset tre kamper uavgjort. Hun har også tapt fire av kampene hun har bokset profesjonelt. Nå bor hun i USA.

– Det har vært drømmen min å møte Cecilia, og jeg kan ikke vente, sier Magdziak-Lopes.

Den polske kvinnen mener Brækhus er verdens beste bokser.

– Hun har vært det i mange år. Men 8. desember tenker jeg å ta utfordringen. Jeg vil sikre meg titlene hennes, sier hun.

Kampen blir Brækhus sin andre i USA. Den norske bokseren vant en kamp i Carson i mai. Da bokset hun mot Kali Reis. Kampen ble sendt direkte på kanalen HBO. Kampen 8. desember skal også vises der.

Cecilia Brækhus er i USA allerede. Hun trener mot storkampen.

– Det er flott å være tilbake i Los Angeles. Det føles som mitt annet hjem nå. Akkurat nå er det ganske kaldt i Norge, så solen og det varme været gjør meg godt. Jeg venter at mange fans fra Norge kommer til kampen min. Da får de nyte sola i Sør-California, sier Brækhus.

Hun sier hun er i hardtrening sammen med trener Johnathon Banks.

Brækhus takket HBO for å gi henne sjansen til å bokse hovedkamp.

– Jeg lover å gi dere en ny stor kamp. Den forrige kampen min var veldig spennende. Denne blir også det. Jeg gjør ikke kjedelige kamper, sier hun.

Hun lover å forsvare alle beltene hun har vunnet til nå.

– De representerer et helt livs hardt arbeid. Jeg håper at ingen har vunnet over meg når tiden kommer at jeg skal slutte. Det er drømmen min og målet mitt, sier hun.

Brækhus har bokset 34 proffkamper og vunnet alle.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå