Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå har han vunnet Superbowl sju ganger

Ingen lag har blitt best i amerikansk fotball mer enn seks ganger. Spilleren Tom Brady har vunnet mesterskapet sju ganger.

Tom Brady gjorde jobben for laget sitt i Superbowl natt til mandag. Det er finalen i ligaen for amerikansk fotball (NFL). Brady og Tampa Bay Buccaneers vant finalen mot Kansas City Chiefs. De vant 31-9.

Dette er første året Brady spiller for Buccaneers. Han har gjort det bra som spiller tidligere også. Han har spilt for laget New England Patriots.  Han har vant seks av ni finaler mens han spilte der.

Ingen av lagene i ligaen har vunnet Superbowl mer enn seks ganger. Det er andre gang Buccaneers vinner. Det er 18 år siden forrige gang det skjedde.

Brady ble også kåret til den mest verdifulle spiller (MVP) i Superbowl. Det er femte gang han får prisen. Ingen andre har fått den mer enn tre ganger.

– Jeg er så stolt av alle gutta. Vi kom til kampen med selvtillit. Og vi jobbet sammen. Vi visste at det ville ende slik, sier Brady.

Brady er quarter-back. Det er en rolle på banen. Mange mener han er best i verden i den rollen. I årets Superbowl møtte Brady og Buccaneers Patrick Mahomes. Han spiller for Chiefs, og mange mener Mahomes vil ta over som verdens beste quarter-back. Han og Chiefs var favoritter til å vinne i år, siden de også vant i fjor.

Men Brady spilte en svært god kamp. Han klarte det meste han prøvde på. For Mahones var det verre. Og når han hadde vansker, så hadde også laget vansker. Finalen i år er også første gang Mahones har vært med på å tape en kamp i NFL med ti poeng eller mer.

Kampen ble spilt på arenaen til Buccaneers. Det er første gang finalen blir spilt på arenaen til ett av lagene i finalen. Det har aldri vært færre tilskuere på en finale i Superbowl. 22.000 personer var på arenaen. Men de fleste kampene i år har blitt spilt uten folk på tribuna.