Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå kan ikke Norge tape mer

De norske fotball-gutta må vinne søndag. Det er Norges siste sjanse til å komme til europa-mesterskapet i fotball. Men sikkerheten er blitt skjerpet på grunn av terroren.

Norge tapte den første av de to såkalte play off-kampene mot Ungarn 0-1. Kampen var på Ullevaal Stadion i Oslo.

I kveld (søndag) må laget vinne over Ungarn for å komme til europa-mesterskapet (EM) i fotball. Mesterskapet spilles i Frankrike neste sommer.

Men terroren i Paris fredag setter sine spor. Da ble blant annet en fotballkamp angrepet. 

Det kommer til å bli flere kontroller foran kampen, skriver avisa VG. Sikkerheten blir strengere på grunn av terror-angrepet.

- Det er ikke aktuelt å utsette kampen, sier Kjetil Siem i Norges Fotballforbund til avisa.

Etter tapet torsdag har Norge en stor oppgave foran seg i Budapest søndag kveld.

Norge må vinne med mer enn 1-0. Da vil fotball-gutta få spille i EM. Hvis Norge vinner 1-0 etter ekstraomganger, blir det straffespark-konkurranse. Vinner av denne får spille i EM neste år.

Ungarn går til EM både med uavgjort og hjemmeseier.

– Jeg gleder meg til å reise til Budapest. Når det laget kan slå oss hjemme, kan vi definitivt slå dem i Ungarn. Det sa Per-Mathias Høgmo etter kampen torsdag. Høgmo er Norge landslagstrener.

Treneren til Ungarn, Bernd Storck, jublet etter seieren på torsdag. Men han er ikke trygg på en plass i EM.

– Dette er ikke over. Det blir ingen feiring ennå. Spillerne jobbet godt og spilte disiplinert. Ved hjelp av litt flaks vant vi en veldig vanskelig kamp. Men dette var bare første steg. Vi må gjøre det like bra igjen søndag, sa Storck.

For å komme til EM, må Norge gjøre det nesten ingen har klart tidligere. Det er å gå til EM etter å ha tapt den første play off-kampen.

– Vi har scoret i hver eneste bortekamp i kvalifiseringen. Og det skal vi å gjøre også søndag, er beskjeden fra trener Høgmo.

Norge har ikke gode resultater fra tidligere omspill-kamper. Laget tapte kampen om en plass i EM i 2003. To år senere tapte laget mot Tsjekkia i kampen om en plass i verdens-mesterskapet (VM). Til nå har det blitt fem tap på like mange play off-kamper. Det har bare blitt én scoring.

Spiller Markus Henriksen tror det blir tøft å score mål i Budapest.

– De har fått bortemålet sitt og vil sikkert legge seg bakpå. Vi må ha mål, så vi må satse knallhardt framover. Det sier Henriksen til fotball.no.

Likevel er Henriksen optimist.

– Vi skal snu dette i Ungarn. Det er store muligheter her. Vi skal tørre å spille fotball på søndag. Vi gleder oss veldig til den kampen.